NFT Tabanlı Oyunlarda Rekor Gelir

NFT piyasası gün geçtikçe yeni bir rekora imza atıyor. Yılsonunda yapılan araştırmaya göre NFT tabanlı oyunlar, bu yıl 2.32 milyar dolar seviyesinde gelir elde etti. Detayları sizler için derledik.

22.12.2021-17:07 - (Son Güncelleme: 22.12.2021-17:23)

Non-fungible Token yani NFT, her gün yeni bir rekora imza atıyor. Daha önce de NFT satışlarının dudak uçuklatan rakamlara yapıldığı haberleri ile gündeme gelen NFT, yeni bir rekora imza attı. NFT tabanlı oyunlar yıl sonunda tam 2.32 milyar dolar gelir elde etti. İşte detaylar…

NFT TABANLI OYUNLARDAN REKOR GELİR İSTATİSTİKLERİ

NFT ortaya çıkar çıkmaz piyasada büyük bir yer edinmeye başladı. Ünlü birçok ismin eserlerini NFT ile sattığı haberlerinin üzerine bir de gelir verileri açıklandı.

NFT, yılın ilk çeyreğinde yapılan araştırmaya göre 1 milyar dolar gelirle rekora ulaşmıştı. İlk 6 aylık dönemde 2.5 milyar dolara ulaşan NFT, yılsonu araştırmalarında açıklandığı üzere 2.32 milyar dolar gelirle kendi rekorunu kırdı.

Axie Infinity, Alice gibi NFT veya kripto para kazandıran sayısız oyun, gün geçtikçe daha çok büyüyor. Her gün NFT tabanlı oyunlara bir yenisi ekleniyor. Buna göre yılın üçüncü çeyreği için yapılan araştırmada ağızları açık bırakacak gelir istatistikleri ortaya kondu. NFT tabanlı oyunların bu araştırma neticesinde 2.32 milyar dolar gelir elde ettiği ortaya çıktı.

NFT OYUNLARININ PAYI YÜZDE 22 SEVİYESİNDE

NFT ardından oyun sektöründe de bir patlama yaşandı. Sayısız oyun erişime açıldı ve açılmaya devam ediyor. Gelir kalemlerinin açıklandığı araştırmada, NFT satışları içerisinde NFT oyunları payının yüzde 22 olduğu görüldü.

Metaverse ile birlikte NFT oyunlarının satış hızı gittikçe artıyor. Sanal arsalara ödenen rakamlar herkesi hayrete düşürmüştü. Axie Infinity, Alice gibi sanal oyunlar ile etkileşimli olan aktif kripto para cüzdanlarının sayısı yüzde 6566 oranında arttı.


REKOR AXIE INFINITY’DE!

NFT satışları neredeyse bütün sanal oyunların hareketliliğini artırsa da rekor sahibi olan bir isim var: Axie Infinity. Sevimli karakterlerin geliştirip satıldığı Axie Infinity oyunu en fazla NFT satışı yapılan oyun oldu.

Axie Infinity, 4 milyar dolar ile zirvede bulunuyor. Onu NBA Top Shot projesi 230 milyon dolar ile takip ediyor.

AXIE INFINITY NEDİR?

NFT tabanlı bir çevrimiçi video oyunu olan Axie Infinity, Renkli ve sevimli oyun karakterleri İLE oyuncular tarafından çok seviliyor. “Axie” adı verilen karakterlerin birbirleriyle savaşması sonucu kazananın ödüllendirildiği bir sisteme sahip olan video oyunu, oyuncular arasında bir numara haline geldi. Oyundaki göreviniz Axie ismindeki karakterinizi geliştirerek savaşta güç elde edebilmesini sağlamak ve diğer kullanıcılarla savaşmak. Ancak oyunun yapılış amacında asıl hedeflenen bu değil.

Oyunda “Axie” adındaki karakterleri geliştirdikten sonra ilgililer için satışa çıkarıyorsunuz. Oyun içindeki mağazada satışa çıkarabildiğiniz karakterlerinizle oyunda daha büyük ödüller kazanabiliyorsunuz. Karakter satışları ve savaşlardan büyük gelirler elde eden kullanıcılar oyundan çok memnun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal