Yapı Kredi NFT Piyasasına Girdi

2020'nin sonundan itibaren yoğun bir biçimde gündem olan ve çok ciddi yatırımların da uygulandığı NFT endüstrisine Türkiye'nin önde gelen bankalarından birisi olan Yapı Kredi de dahil oldu.

12.11.2021-18:58 - (Son Güncelleme: 12.11.2021-18:58)

Kripto para piyasası kripto haberlerinin yayılmasıyla gün be gün elini güçlendirmeye devam ediyor. Piyasalarda dolaşan coin, altcoin haberleri piyasaya yeni çıkan coinler ile birlikte hızlanmış durumda. Piyasaya yeni girenler ise sadece coinler değil büyük şirketler de buraya giriyor. Tüm bu yaşananlar da bu piyasaya dikkatleri çekmek için uygun ortamı oluşturuyor. Bitcoin, Ethereum, Shıba Coın veya son günlerin trend olanlarından Pitbull Coin yatırımcıların gözdesi konumunda.

KRİPTO PİYASASINDAN SON DAKİKA HABERLER

Dünya üzerinde yüzmilyonlarca dolarlık yatırımlar arka arkaya gelirken bu furyaya Türkiye'den de büyük bir ilgi yaşandı. Toplum içerisinde kolay yoldan para kazanmaya çalışan veya yatırım yapma isteğinde bulunan pek çok kişi kripto para borsasına giriş yapıyor.

İşte tüm bu çılgınlıklar sırasında Türkiye'nin en büyük bankalarından birisi olarak bulunan Yapı Kredi de NFT sektörüne giriş yapmakta olduğunu resmi bir şekilde açıkladı. Bankanın 'World' isimli kredi kartının uzun yıllardır reklamlarda yer alan sanal 'Vadaa' karakterinin NFT’leri, en büyük NFT pazaryeri olarak kabul edilen OpenSea'de sergilenmeye başladı. Yapı Kredi, World'ün 30. yılına özel bir şekilde Vadaa’nın NFT koleksiyonunu çıkardığını ifade etti.


YAPI KREDİ BANKASI'NIN VADAA'LARI DİJİTAL SANAT OLDU

Bankanın OpenSea'de 19 adet Vadaa NFT'si oluşturMUŞ OLDUĞU görülürken, çeşitli meslek gruplarından olan (terzi, manav, pilot vb) karakterler de bir hayli dikkatleri üzerinde topluyor. Yapı Kredi World'ün Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise 'Vadaa’lar dijital sanatla buluştu, World 30. Yıl NFT Koleksiyonu sizler için vitrine çıktı! Ayrıntılar çok yakında!' ifadeleri kullanıldı.

YAPI KREDİ BANKASI'NIN KRİPTO PARA PİYASASINA GİRMESİ NE ANLAMA GELİYOR?

Yapı Kredi’nin bu çok konuşulacak olan NFT hamlesi pek çok açıdan önemli bir adım olacak şekilde ifade edilebilir. Kripto paralara uzak durmaya çalışan bankalar, son yıllar içerisinde kripto para borsaları ile direkt entegre olmaya hazırlanıyorlardı. NFT'lerin de Ethereum ile alınıp satılmakta olduğu ele alındığı takdirde geleneksel finansın en önemli unsurlarından birisi olarak görülen Yapı Kredi'nin sektöre girişi satır araları dikkatle incelendiğinde çok daha büyük bir anlam olarak karşımıza çıkabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal