NFT Akımına Uykusuz Dergisi de Kapıldı! Türk Yapımı Oyunla Bir Günde 3 Milyon Lira Kazanıldı

Ülkemizde mizah dergisi olarak bilinen Uykusuz Dergisi'nin sevilen karikatür karakteri Fırat'ın NFT oyunu piyasaya sürüldü.

29.12.2021-12:11 - (Son Güncelleme: 29.12.2021-12:22)

NFT piyasaları günümüzde büyük bir hızlı gelişip aynı şekilde de toplumda da karşılık bulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gülerde Başkan Erdoğan'a İstanbul'un Dijital Anahtarı verilmiş ve ülkemizde de merak edilir olmuştu. En son olarak da ünlü karikatürist Uğur Gürsoy'un oluşturmuş olduğu Fırat isimli karikatürün play-to-earn tabanlı olan NFT oyunu, çıkış yapmasının ardından bir gün sonra 5000 adet NFT satarak koleksiyondaki tüm stokları tüketti.

5000 ADETLE SINIRLI OLAN FIRAT NFT'LERİ BİR GÜNDE TÜKENDİ

Uykusuz Dergisi'nin Fırat isimli karikatürünün çıkan NFT'si Kalao Coin üzerinden piyasalar içerisinde yer aldı. Karikatür karakteri olan Fırat'ın 5000 adetle sınırlı sayıda oluşan NFT koleksiyonunun tamamıya yalnızca bir gün içerisinde satıldı.

NFT oyunu, Playumm tarafından geliştirildi ve Playumm'un sahibi olan Sevgin Şen'in LinkedIn hesabı üzeriden yapmış olduğu bir paylaşımda, 'Playumm olarak NFT oyun projesini üstlendiğimiz Fırat NFT koleksiyonu (5000 adet NFT) 1 gün içerisinde tamamen tükendi!' ifadelerine yer verdi. Bu açıklamasına ek olarak Uykusuz dergisine ve Uğur Gürsoy'u da tebrik etti.


NFT KOLEKSİYONUNUN KALAO'DAKİ İŞLEM HACMİ 3.2 MİLYON TL'Yİ GEÇTİ

Satışı gerçekleşen Fırat NFT koleksiyonunun Kalao'daki işlem hacmi (volume trade) anlık olarak 2408 olarak ifade edilmekte yani 3.2 milyon TL civarına ulaşmış bulunmakta. İlerleyen her sürede de bu miktar artmaya devam ediyor.

FIRAT NFT GAME

Playumm'un kurucu ismi olan Şen, geçmiş olduğumuz günler içerisinde gerçekleştirmiş olduğu açıklamalarda, Fırat'ın NFT koleksiyonun Aralık sonlarına doğru Kalao üzerinden mintleyeceğini ifade etmişti. Yapılan açıklamadan kısa bir süre sonra play-to-earn tabanlı NFT oyunu Fırat yayınlandı ve şimdiyse Fırat NFT koleksiyonu bir gün içerisinde tükendi.


NFT SAHİBİ OLMAYANLAR DA OYNAYABİLECEK

Fırat NFT Game play to earn mantığı ile tasarlandı ve geliştirici ekip oyunda diğer oyunlardan farklı bir mekanik olacağını da vurguladı. Konu ile ilgili olarak Sevgin Şen geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

'Sürpriz bozmak istemiyorum ancak blok zinciri oyunlarındaki en büyük sorun olan kısıtlı hedef kitleyi genişletmeyi deneyeceğimiz bu oyunda NFT sahibi olmayanlarda oyunu oynayabilecek ve gerçek NFT sahiplerine ödüller kazandırırken kendileri de ödül kazanabilecek.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal