Açıklık Oranı Düşük Şirketler de Kırmızı Kart Endişesi

Halka açıklık oranı yüzde 5’in altında kalan şirketlerin, bu durumu düzeltmeleri için 3 ay süre tanındı.

20.09.2020-13:14 - (Son Güncelleme: 20.09.2020-13:07) Açıklık Oranı Düşük Şirketler de Kırmızı Kart Endişesi

Salgın sürecinde Borsa İstanbul’un en hızlıları arasında gösterilen, ancak halka açıklık oranı yüzde 5’in altında kalan firmalara bu durumu düzeltmeleri için süre tanındı.  1 Ocak 2021’e kadar, açıklık oranlarının, yüzde 5’in üzerine çekilmesi istenen şirketlerde, kırmız kart görme endişesi var.

Son ayların yükselme rekorları kıran hisse senetlerinin de içinde olduğu şirketler, halka açıklık oranlarını yüzde 5’in üstüne çekmezlerse, Piyasa Öncesi İşlem Platformu’na çekilecekler.

KÜÇÜKLERİN HIZLI YÜKSELİŞİNE YÜZDE 5 BARAJI

Aralarında, Kent Gıda, QNB Finansbank gibi şirketlerin, verilen süre içerisinde, halka açıklık oranlarını, yüzde 5 barajının üzerine çıkartmaları bekleniyor.

Borsa İstanbul’a geçtiğimiz ağustos ayında, 1 milyon 676 bin yerli yatırımcı girerek, bu alanda bir rekor kırılmıştı. 13 aydır üst üste yerli yatırımcı sayısını artıran Borsa İstanbul, bu alanda yüzde 41’lik artışla da dikkatleri çekmişti.

Borsa İstanbul’un yaptığı güncellemelerle, küçük yatırımcıyı korumayı hedeflediği bildirildi.

BORSADA NE OLMUŞTU?

Halka açıklık oranı yüzde 5’in altında kalan firmalar, daha küçük fonların lokomotifliğinde hızlı çıkışlar yaşamıştı. Bunlardan, arkasında Katar Sermayesi olan ve Borsa İstanbul’da, 0,12’lik halka açıklık oranı ile QNB Finansbank, yıllık yüzde 523’lük yükselişle dikkatleri çekmişti.

Halka açıklık oranı 0,60 olan QNB Finansal Kiralama’nın senelik değer artışı yüzde 2.235 olurken, 0,38’lik Kent Gıda’nın değer kazancı 2.530’a ulaşmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal