ABD'nin Yeni Başkanı Yarın Belli Oluyor

Dünya, ABD'deki seçimlere odaklanmış durumda. Seçimlerden ya Joe Biden, ya da Donald Trump galip çıkacak

03.11.2020-01:57 - (Son Güncelleme: 03.11.2020-03:29) ABD'nin Yeni Başkanı Yarın Belli Oluyor

Amerika Birleşik Devletleri'nde yarın halk yeni başkanını seçecek. Akşam saatlerinde belli olacak seçim sonuçları ile Beyaz Saray'ın 4 yıllığına yeni sahibi belli oluyor. Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump iken Demokratların adayı ise Türk ve İslam Düşmanlığı ile tanınan Joe Biden.

Seçimlerde şu ana kadar 98 milyon oy kullanıldığı belirtildi.

'ANKETLERDE SON DURUM'

Ülke genelinde yapılan hemen tüm anketleri derleyen "Real Clear Politics" adlı siyasi analiz sitesine göre son anketlerde Biden, Trump karşısındaki üstünlüğünü koruyor.

Kritik eyaletlerdeki son anketlerde de Biden, Trump'ın birkaç puanla da olsa önünde gözüküyor. Anketlere göre seçimlerin en kritik eyaletlerinden Florida'da kafa kafaya yarışan iki adaydan Biden, rakibinden 0,7 puan önde seyrederken, Pennsylvania'da da 4 puanlık bir farkla Trump'ı geride bırakıyor.

Biden'ın Michigan'da 6,2, Wisconsin'de 6, Kuzey Carolina'da 0,3 ve Arizona'da 1,1 puanla Trump'a üstünlük sağladığı gözüküyor. Ancak 6 kritik eyaletin tamamındaki anketlerde Trump'ın birkaç hafta öncesine kıyasla Biden'la arasındaki farkı gözle görülür biçimde azaltması dikkat çekiyor.

'BIDEN TÜRK VE İSLAM DÜŞMANLIĞI İLE TANINIYOR'

ABD başkanlık seçimlerinde Demokratların Adayı Joe Biden, uluslararası kamuoyunda Türk ve İslam Düşmanı olarak tanınıyor. Joe Biden Ağustos ayından gerçekleştirdiği mitinginde sözde 1915 olaylarını 'soykırım' olarak nitelendiren ve tasarısını hazırlayan Kamala Harris'i ekibine alacağını söylemiş ve tepki toplamıştı.

ABD seçimleriyle ile ilgili araştırmalar yapan uzmanlar, Donald Trump'ın tekrar seçilmesi halinde Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin son dört yıldakine benzer bir seyir izleyeceğini ancak Biden'ın Beyaz Saray'a geçmesi durumunda ise ilişkilerin kötüleşme olasılığının yüksek olduğunu belirtiyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal