ABD'nin Gönderdiği Askerler Suriye'ye Ulaştı

ABD'nin Suriye'de bulunan askerlerini geri çekme sürecini kolaylaştıması amacıyla gönderdiği 600 ek asker, Suriye'ye ulaştı. Askerler, ABD'nin 18 üssüne geçiş yapacak.

28.01.2019-10:39 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-10:33) ABD'nin Gönderdiği Askerler Suriye'ye Ulaştı

ABD'nin Suriye'de bulunan askerlerini geri çekme sürecini kolaylaştıması amacıyla gönderdiği 600 ek asker, Suriye'ye ulaştı. Askerler, ABD'nin 18 üssüne geçiş yapacak.

ABD'nin çekilme sürecine destek amacıyla sevk ettiği 600 ek civarı asker, Suriye'ye adım attı.

600 civarı ABD askeri, dün Fırat Nehri'nin doğusunda bulunan Harab Işk ve Sırrin hava üslerine indi.

Askerlerin gruplar şeklinde üslere dağılacağı, tahliyenin başlaması halinde Harab Işk ve Sırrin'in ana tahliye merkezleri olarak kullanılacağı belirtildi.

Haseke bölgesinin kuzeydoğusundaki Rümeylan ve kuzeyindeki Tel Beyder'deki üsler ise ağır malzemelerin hava yoluyla tahliyesinde kullanılacak.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), geçen Perşembe Suriye'de çekilmesini kolaylaştırmak amacıyla ülkeye ek asker sevk ettiğini açıklamıştı. Konuyla alakalı AA muhabirine açıklama yapan savunma yetkilisi, operasyonların güvenliği nedeniyle gönderilen ek asker sayısını ve askerlerin konumlarıyle alakalı bilgi paylaşmaktan kaçınmıştı.

ABD Başkanı Trump, 19 ve 20 Aralık 2018 tarihinde ilettiği mesajlarında, Suriye'de bulunmalarının tek nedeni olan DEAŞ’la mücadeleye son verdiklerini açıklamıştı.

Amerikan güçlerinin eve dönme vaktinin artık geldiğini belirten Trump, sonraki günlerde ABD güvenlik bürokrasisinin telkinleri neticesinde “yavaş ve güvenli bir çekilme" mesajı iletmişti.

Trump, güvenli bölge fikrini gündeme getirirken ABD’li yetkililer Türkiye’den terör örgütü YPG/PKK’ya karşı operasyon düzenlemeyeceği konusunda güvence talep etmişti.

Türkiye, teröristlerin korunması isteğini reddetmiş, güvenli bölge fikrinde ise ABD ile uzlaşma sağlamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal