Türk Üssüne Saldırıyı Kışkırtan Yayın Ofisi Kapatıldı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), terör örgütü PKK'yı destekleyen yayın politikasıyla bilinen NRT TV'nin Duhok ofisinin çalışmalarını durdurdu.

28.01.2019-10:25 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-10:16) Türk Üssüne Saldırıyı Kışkırtan Yayın Ofisi Kapatıldı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), terör örgütü PKK'yı destekleyen yayın politikasıyla bilinen NRT TV'nin Duhok ofisininin çalışmalarını durdurdu.

Irak Süleymaniye'de bulunan NRT TV olayla ilgili açıklama yaparak Duhok bölgesinde bulunan ofislerine emniyet güçlerince baskın düzenlendiğini ve kapısına kilit vurulduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, ofis kapsamında görev alan muhabirlerin de gözaltına alındığı ve daha sonra kefalet aracılığıyla serbest bırakıldığı aktarıldı.

NRT TV, dün Duhok'un Şeladize kesiminde Türk üssüne düzenlenen provokatif saldırıda kışkırtıcı bir yayın yapmasıyla tepki çekmişti.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında şartlar gereği medyanın çalışmasına engel olmadıklarını fakat halkın huzurunu bozacak her türlü hareketi durduracaklarını söylemişti.

Irak'ın kuzey kesiminde dün Türk Silahlı Kuvvetlerine ait üst bölgesine PKK terör örgütü provokasyonu neticesinde saldırı düzenlenmiş bir takım araç ve malzemede hasar meydana gelmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal