ABD'nin Bagram Üssü Artık Taliban'ın Karargahı Oldu

Bir zamanlar ABD'nin Afganistan üzerindeki iktidarında ana merkez olarak kullanılan Bagram Üssü artık Taliban'ın kontrolü karargahı oldu.

03.09.2021-17:45 - (Son Güncelleme: 04.09.2021-09:25) ABD'nin Bagram Üssü Artık Taliban'ın Karargahı Oldu

ABD'nin Kabil’den ayrılması ile Afganistan’da süren 20 yıllık iktidar sona erdi. 20 yılın ardından iktidarı eline geçiren Taliban denetimi ele geçirmiş durumda. Ülkeden yeni haberler gelmeye tüm hızıyla devam ediyor.

ABD'nin sürdürdüğü 20 yıllık hakimiyetin ana merkezi halinde olan Bagram Askeri Hava Üssü, Taliban'ın karargahı haline geldi. Başkent olan kabilin yaklaşık olarak 45 kilometre kuzey bölgesinde yer alan Askeri Hava Üssü, ülkede bulunan en büyük hava üstü özelliğine sahipti. ABD'nin çekilişi ile üs, Temmuz ayında boşaltılmıştı. 

ABD bayraklı kuleleri, yemek zincirleri, sinema ve kafeleriyle adeta küçük Amerika olan askeri hava üstünde, şimdi ise Taliban'a ait bayraklar dalgalanıyor. 

ABD ASKERLERİNİN BIRAKTIKLARI TALİBAN'IN ELİNDE

Bagram Askeri Hava Üssü'nde askeri tesisler, yaşam alanları, hastane, alışveriş merkezleri ve spor tesislerine kadar birçok şey yer alıyor. ABD askerleri üsten çekilirken 3.5 milyona yakın eşyayı ardında bıraktı. ABD'de askerlerinin bıraktıkları yüzlerce zırhlı askeri araç, askeri helikopter, çok sayıda ağır iş makineleri, otobüsler, pikaplar, itfaiye araçları ve çekiciler Taliban güçlerinin eline geçmiş oldu.

Taliban askerleri Bagram'a giren tüm kapıları tutarken içeriye sivil olan yabancıların girmesine izin vermiyor.

'KAFİLERE DİZ ÇÖKTÜRDÜK'

Taliban askerlerinin Afganistan'da büyük bir zafer kazandığını ifade eden görevli Taliban komutanlarından biri, ''Biz Amerika'ya, kâfirlere, diz çöktürdük. Amerikalıların işgaline son verdik. Topraklarımıza kavuştuk. 20 yıldır süren savaşta mücahitler galip çıktı. Amerika kaybetti, zafer mücahitlerin ve İslam'ın oldu. Bu toprak şehitlerin toprağı oldu. Dünyanın her yerinde kâfirleri yeneceğiz'' şeklinde konuştu. Daha sonrasında ise Taliban güçleri üssün içinde topluca şükür namazı kıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal