Taliban Sözcüsü Açıklama Yaptı: Çin Yardım Edecek!

Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban Sözcüsü Zabihullah Mujahid, Çin’in kendilerine yardım edeceğini duyurdu.

02.09.2021-16:05 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-16:10) Taliban Sözcüsü Açıklama Yaptı: Çin Yardım Edecek!

İtalya’nın La Repubblica gazetesinde ‘Taliban olarak İtalya'nın bizi tanımasını istiyoruz’ ve ‘Çin, bizi finanse edecek’ başlıklarıyla röportajı verildi.

Mujahid verdiği röportajda Çin ile ilgili olarak ‘Pekin, ülkeyi yeniden inşa etmede bize yardım edecek. Bizim ana partnerimiz olacak. Ülkemize yatırım yapma ve yeniden inşa konusunda hazır olması sebebiyle Çin, bizim için temel ve olağanüstü bir fırsatı temsil ediyor.’ifadelerine yer verdi.

Mujahid, Çin’in Kuşak Yol girişimine önem verdiklerini söyleyerek ‘Bu proje, antik İpek Yolu'nu yeniden canlandıracak. Ayrıca, Çinliler sayesinde yeniden işletilebilecek bakır madenlerimiz var. Son bir not olarak, Çin, bizim dünya pazarlarına açılışımızı temsil ediyor.’dedi.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Mujahid, Rusya ile olan ilişkilerine devam edeceklerini, Moskova ile uluslararası barış noktasında gereken şartları oluşturmak amacıyla ara bulucu olmaya devam edeceklerini bildirdi.

KABİL HAVALİMANI

Zabihullah Mücahid, Kabil Havalimanı’nın hangi tarihte açılacağıyla ilgili sorulan soruya, kontrolü kendi ellerinde bulunduracaklarını ve büyük zararların bulunduğunu söyledi. Mujahid, ‘Katar ve Türkiye, havalimanının yeniden faaliyete geçmesiyle ilgileniyorlar. Önümüzdeki üç gün içinde tamamen temizlenmiş olacak ve kısa sürede her şey yeniden inşa edilmiş olacak. Havalimanının eylülde faaliyete geçeceğini umuyorum. İnşallah.’cevabını verdi.

İtalya ile olan ilişkilerini ise düzenli hale getirmek istediklerini belirterek ‘Ümit ediyoruz ki, ülkeniz bizim İslami hükümetimizi tanır ve bu röportajımız siyasi ve diplomatik ilişkilerimizi kuvvetlendirir. Umarım İtalya, Kabil'deki büyükelçiliğini yeniden açar. Sizin ülkeniz, bizim için çok önemli.’şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal