Taliban'a Direnen Son Kaleden Flaş İddia!

Taliban'a karşı olarak son direniş olan Pençşir'den haberler ve görüntüler gelmeye devam ederken Taliban'ın 'kuşattık' açıklamasına cevap geldi.

02.09.2021-11:54 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-15:07) Taliban'a Direnen Son Kaleden Flaş İddia!

Dünya son zamanlarda Afganistan'dan gelecek olan haberlere kitlenmiş durumda. ABD'nin Kabil’den ayrılması ile Afganistan’da süren 20 yıllık iktidar sona erdi. 20 yılın ardından iktidarı eline geçiren Taliban denetimi ele geçirmiş durumda. Ülkeden tedirginlik yaratan haberler gelmeye devam ediyor.

MİLİTANLARI ÖLDÜRDÜK AÇIKLAMASI

Taliban'a karşı son direniş olan Pençşir'den yeni görüntüler ve haberler gelmeye devam ediyor. Taliban'ın yaptığı 'kuşattık' açıklamasına Pençşir direnişinden yanıt geldi. Ulusal Direniş Cephesi Pençşir, düzinelerce Taliban militanını öldürdüğü açıklamasında bulundu. Pencşir'de toplanan direniş hareketin lider kadrosunda Özbek asıllı Raşid Dostum'un oğlu Yar Dostum ve Cumhurbaşkanı Gani'nin ülkeden kaçması sonrası kendisini geçici Cumhurbaşkanı ilan eden Emrullah Salih de yer alıyor.

Başşehir Kail dahil olmak üzere ülkenin pek çok noktasında gücü ele geçiren Taliban’ın elinde bulunduramadığı tek bölge direnişçi olan Pençşir.  Kabil’e yaklaşık 160 kilometre uzakta bulunan Pencşir’den yeni görüntüler ve haberler gelmeye devam ediyor.

Milletlerarası haber ajansı AFP’nin bölgeden geçtiği son manzaralarda direnişçilerin Pençir Vadisi’nde devriye gezdikleri ve tam teçhizatlı bir formda Taliban militanlarını bekledikleri görülüyor.

Taliban’ın ‘kuşattık’ açıklaması sonrası bölgede çatışmaların yaşanabileceğinden şüphe ediliyordu. İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, korkulan oldu.

Bölgeyi Taliban’a karşı savunma sözü veren Ulusal Direniş Cephesi (NRF), düzinelerce Taliban militanının öldürüldüğü açıklamasında bulundu. 

DİRENİŞİ YÖNETEN 3 İSİM 

Pencşir’de toplanan direniş hareketin başkanları arasında Özbek asıllı Raşid Dostum’un oğlu Yar Dostum ve Cumhurbaşkanı Gani’nin ülkeden kaçması sonrası kendisini süreksiz Cumhurbaşkanı ilan eden Emrullah Salih de yer alıyor.

TALİBAN’IN AFGANİSTAN’A HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban ortasında Şubat 2020’de varılan barış muahedesi çerçevesinde bu yıl memleketler arası güçlerin Afganistan’dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban’ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik hareketlerine dair karar getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha’daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş vakitli formda hazirandan bu yana şiddetli ataklarla Afganistan’da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine süratle hakim oldu.

Başşehir Kabil’i kuşatan Taliban, 15 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ülkeyi terk etmesinin akabinde kenti çatışmasız formda denetimine aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal