Taliban'ın Ölüm Listesi

Taliban'ın 'ölüm listesi' ile ilgili flaş bir iddia ortaya çıktı. Afganistan'ın Tacikistan Büyükelçisi Mohammad Zahir Aghbar, Taliban'ın hedefindeki ismi açıkladı.

01.09.2021-18:44 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-08:42) Taliban'ın Ölüm Listesi

ABD'nin Kabil’den ayrılması ile Afganistan’da süren 20 yıllık iktidar sona erdi. 20 yılın ardından iktidarı eline geçiren Taliban denetimi ele geçirmiş durumda. Ülkeden tedirginlik yaratan haberler gelmeye devam ediyor. 

'YA TESLİM OLUN YA DA ÖLÜN' 

Örgütün ölüm sıralaması yaptığı ve ABD ve NATO güçlerine yardım eden bireyler ve muhaliflerin bu listede yer aldığından endişe duyuluyordu. Taliban Batı ile çalışanların kapılarına mektuplar bırakmaya başlamıştı. Son gelen haberlerde duyulan bu endişe ve kaygıyı doğrular bir nitelik taşıyor. Taliban haçlılar için çalıştığını ifade ettiği bu kişilere 'Ya teslim olun ya da ölün' şeklinde mektuplar iletti. 

İLK SIRADA DİRENİŞİN LİDERİ AHMET MESUD VAR

Gündemde yer alan haberlere nazaran, Aghbar Taliban’ın Pençşir’deki direnişin önderi Ahmed Mesud’u öldürmeyi planladığını söylemiş oldu.

Ülkede ‘efsaneleşmiş komutan’ olarak anılan Şah Mesud’un oğlu olan Ahmed Mesud Taliban tersi direnişin en kıymetli üç isminden biri olarak gösteriliyor.

LİSTEDE YER ALAN DİĞER İSİMLER

Kabil’e ortalama 160 kilometre uzakta bulunan Pencşir’de toplanan direniş hareketin önder takımında Özbek asıllı Raşid Dostum’un oğlu Yar Dostum ve Cumhurbaşkanı Gani’nin ülkeden kaçması sonrası kendisini süreksiz Cumhurbaşkanı duyuru eden Emrullah Salih de yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal