Taliban, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesini Haret Şehrinde Bayraklarla Kutluyor

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban üyeleri, Haret şehrinde ABD'nin ülkeden çekilme zaferlerini bayrak sallayarak kutluyor.

31.08.2021-17:49 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-17:49) Taliban, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesini Haret Şehrinde Bayraklarla Kutluyor

ABD yönetiminin Afganistan’dan çekilmesi üzerine Taliban’da bayram havası yaşandı. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mujahid, Afganistan'daki son Amerikan askerlerinin de çekilmesinden sonra, ABD ve müttefiklerine karşı zafer kazandıklarını dile getirdi. Sözcü Mujahid, Kabil Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nın kontrolünün Taliban'a geçmesinin ardından açıklamalarda bulunarak ‘Bu zafer tüm Afganlarındır’ ifadelerini kullandı.

TÜM İŞGALCİLER BUNDAN DERS ALSIN

Diğer yandan Mujahid olanların tüm işgalciler için ders niteliğinde olduğunu bildirdi. Taliban Sözcüsü, ABD ve dünyadaki tüm ülkelerle iyi ilişkiler kurmak istediklerini belirtti. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ise bugün itibarıyla Kabil'deki diplomatik faaliyetlerini askıya aldıklarını ve bu faaliyetleri Katar'ın başkenti Doha'dan yürüteceklerini söyledi.

TALİBAN, ABD'NİN AFGANİSTAN'DAN ÇEKİLMESİNİ KUTLADI

Siyah küçük kareAfganistan'da ülke yönetimini ele geçiren Taliban üyeleri, Haret şehrinde ABD'nin ülkeden çekilmesini kutluyor. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mujahid, Afganistan'daki son Amerikan askerlerinin de çekilmesinin ardından, ABD ve müttefiklerine karşı zafer kazandıklarını söyledi. Zabihullah Mujahid, Kabil Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı'nın kontrolünün Taliban'a geçmesi sonrası yaptığı açıklamada, ‘Bu zafer tüm Afganlarındır’ ifadelerini kullanan Mujahid ayrıca yaşananların tüm işgalciler için ders niteliğinde olduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal