Bursa Şehir Hastanesi'nin Önünde Fenalaşan Kadına Müdahale Edilmedi

Bursa Şehir Hastanesi'nin Önünde Fenalaşan Kadına Müdahale EdilmediBursa’da Şehir Hastanesi önünde yere yığılan bir kadın yetkililerin müdahale etmemesi sebebiyle hayatını kaybetti.

31.08.2021-17:39 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-17:39)

Bursa Şehir Hastanesi’nde yaşanan olay sabah saatlerinde meydana geldi. Hastane bahçesinde bankta oturan 66 yaşındaki kalp hastası Gül Gülfidan isimli kadın bir anda yere düştü. Kafasını vuran kadın, başından yaralandı. Olayı gören vatandaşlar hemen hastane personeline ve güvenlik görevlilerine haber verdi. Fakat hastane görevlileri kadına müdahale edemeyeceklerini söyledi. Sağlık ekipleri, vatandaşlara olayı ihbar etmeleri gerektiğini ve 112 acil cağrı merkezine ihbarda bulunamadan müdahale edemeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

OLAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI

Olayın devamında ise yaşlı kadının kurtulması için vatandaşlardan biri 112’yi arayarak ihbarda bulundu. Olay yerinde uzun süre sağlık görevlilerin gelmesi beklendi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri hemen kadına kalp masajı yapmaya başladı ve yaşlı kadın hastanenin acil servisine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Gül Gülfidan hayatını kaybetti. Olay ile ilgili ise polis ekipleri inceleme başlattı.

TAŞIMALARINI İSTEMEDİLER

Olaya şahit olan vatandaşlardan Sıtkı Helvacı olay ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sıtkı Helvacı, herkesin kadına yardım edemeyeceğini söylediğini belirtti. Devamında Helvacı; “ İlk düştüğünde nefes alıyordu. Kimseye müdahale ettirmediler. Çünkü sorumluluk alacağımızı söylediler. Dokunmamızı istemediler. Biz hastayı içeriye taşıyacaktık. İçeriye girdiğimizde, doktorlar da dışarıda olduğu için, biz müdahale edemeyiz dediler. Güvenlik görevlileri de, biz anons geçtik, yapacak bir şeyimiz yok dediler. Ambulans geldiğinde de dışarıdaydılar ve müdahale yaptılar. Tam bir rezaletti” ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal