Demir Yolu Projesi Hız Kesmeden Devam Ediyor!

Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi hız kesmeden devam ediyor. Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı.

31.08.2021-17:36 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-18:25) Demir Yolu Projesi Hız Kesmeden Devam Ediyor!

Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle demir yolu bağlantısını sağlayacak "Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi" kapsamında inşası devam eden Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmaların yüzde 47'si bitirildi. Oldukça stratejik bir öneme sahip olan hat, modern Demir İpekyolu üzerinde yer alacak.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, ''Bu ulaşım hinterlandıyla birlikte yeni modern Demir İpek Yolu'nun da ana güzergahı olacak.'' açıklamasında bulundu. 

Bilgin, 53 alt geçit, 59 üst geçit, 16 demir yolu köprüsü, 2 tünel, 194 menfez ve 3 viyadüğün yapılacağı projede çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade etti.

Rayların döşeneceği yoldaki çalışmaların yüzde 98'e ulaştığını aktaran Bilgin, "Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi kapsamında inşası süren Çerkezköy-Kapıkule hattındaki çalışmaların yüzde 47'si tamamlandı. Şu anda ilimiz sınırları içerisinde 18 kilometrelik ray döşendi. Projenin 31 Aralık 2023'te tamamlanmasını hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

HALKIMIZIN KALKINMASINDA ÖNEMLİ BİR PROJE

Bilgin, ifadelerine şu şekide devam etti:

''Eski İpek Yolu'nu ortaya koyacak olursak Türkiye, zaten çok önemli ve stratejik bir ülke. Her zaman göz önünde olan bir ülke. Bu ulaşım hinterlandıyla birlikte yeni modern Demir İpek Yolu'nun da ana güzergahı olacak. İlimiz, lojistik alanda hem İstanbul Havalimanı'na yakınlığı hem Bulgaristan Burgaz Limanı'na yakınlığı hem Bulgaristan'daki 3 kapı ve Edirne'de 2 kapıya yakınlığıyla birlikte demir yolu kapısıyla da hem konvansiyonel hem de hızlı tren açısından çok imkanı yüksek bir il olacak. Ülkemizin, halkımızın kalkınmasında çok önemli bir proje.''

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'ı hızlı tren ağına bağlayacak olan proje ile Halkalı-Kapıkule arasında yük trenleri ile yapılacak seyahat süresi 8 saatten 3,5 saate, yolcu trenleri için ise 3,5 saatten 1 saat 35 dakikaya düşecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal