Akdeniz Kıyılarında Petrol Sızıntısı Krizi!

Akdeniz'in kıyısında bulunan Banyas'taki Termal Santralde geçtiğimiz günlerde petrol sızıntısı olduğu ortaya çıktı. Rüzgarın da etkisiyle akıntı KKTC'ye kadar ulaştı. Türkiye, Karpaz kıyılarına 3 gemi gönderirken, özel ekip de bölgeye gitti.

31.08.2021-17:26 - (Son Güncelleme: 31.08.2021-17:45) Akdeniz Kıyılarında Petrol Sızıntısı Krizi!

Suriye'den kaynaklanan petrol sızıntısı rüzgar ve akıntı sebebiyle yön değiştirerek KKTC'ye kadar ulaştı. Karpaz kıyılarına dek ilerleyen sızıntının çevre sorununa dönüşmemesi için çeşitli önlemler alındı.

TÜRKİYE MÜDAHALE ETTİ

Türkiye'den gönderilen 3 gemi Karpaz kıyılarına hazır halde beklerken aynı zamanda yine Türkiye'den gönderilen bir özel ekip de bölgeye ulaştı. Bölgede kriz masası kuruldu. Suriye kaynaklı petrol sızıntısı ise büyümeye devam ediyor.

KKTC'DE KRİZ MASASI KURULDU

KKTC gelişmeleri takip ediyorken bir yanndan da kriz masası oluşturuldu. KKTC Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün yaptığı yazılı açıklada, Başbakan Saner, 'Suriye'den denize sızan petrolle ilgili kriz masası kuruldu.' dedi. Saner ayrıca, 'Suriye'den sızan petrolün adamıza doğru ilerleyişi anavatan Türkiye ile de işbirliği içinde Başbakanlık, ilgili tüm bakanlıklarımız ve birimlerimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Başbakanlık müsteşarımız direktiflerim doğrultusunda Türkiye ve ilgili tüm mercilere en üst seviyede bağlantıdadır. Ülkemizin bu sızıntıdan zarar görmemesi için gereken neyse onun yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal