HDP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den Seçim İçin HDP Şart İması!

sürerken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tartışmalara yol açacak bir açıklamada bulundu. Özgür Özel Hatay'da partisinin Antakya ilçe örgütünün düzenlediği bir programda HDP'nin şart olduğu imasında bulundu.

02.09.2021-11:39 - (Son Güncelleme: 02.09.2021-16:00) HDP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den Seçim İçin HDP Şart İması!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların belli olana kadar partililerinin birer aday gibi çalışmasını istediğini belirten Özgür Özel, "Ne Kemal Kılıçdaroğlu ne Meral Akşener tek başına bu seçimi kazanamaz, ne Ekrem İmamoğlu ne Mansur Yavaş ama bu seçimi sen kazanabilirsin, eğer sen kazanırsan biz kazanırız. Adayımız çıkana kadar her biriniz yataktan cumhurbaşkanı adayı olarak kalkarsanız, her gün o bir oyun peşine düşerseniz bu seçimi bizim adayımız Millet İttifakı'nın adayı kazanacak, size söz veriyorum." diye konuştu. Bu açıklamalardan sonra ise Millet İttifakı’nın HDP ile birlikte hareket edip etmeyeceği konusu gündeme geldi. 

''HDP’Yİ DÜŞMANLAŞTIRAMAZSINIZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise HDP ile ittifak yapılacak mı sorularını "Öyle bir partiyi çantada keklik olarak görmek saygısızlık olur. Her parti ile görüşürüz. 6,5 buçuk milyon oy alan partiyi düşmanlaştıramazsınız. Düşmanlaştırırsanız demokrasiye inanmıyorsunuz demektir" diyerek yanıtlamıştı. Kılıçdaroğlu önceki gün katıldığı bir televizyon programında da kendisinin cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı yönündeki soruya “Adaylığı Kişiye indirmek kadar yanlış bir şey yok. Önce kuralları koymalıyız. Temiz bir adam olacak, vatandaşlar arasından ayrım yapmayacak, nefsine hâkim olacak, 'güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmeyeceğiz' demeyecek, yolsuzluklar konusunda dikkat edecek. Aday olacak kişinin devleti bilmesi gerek. Bilen bir insan kurumları geleneklerini bilir. Bizim adayımızı ittifak belirleyecek. Millet ittifakı olarak birden fazla adayımız olabilir. Bu konu erken bir konu” şeklinde cevap vermişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ise Çankırı’da ziyareti esnasında bir esnaf, "Siz HDP ile bir oldunuz. Siz HDP ile bir olmasaydınız daha iyi bir parti olacaktınız" diye tepki göstermişti. Meral Akşener de yanıt olarak "PKK ile iş tutanın Allah belasını versin. Ben tutmuşsam benim belamı versin. Başkası tuttuysa onun belasını versin" diyerek sert bir çıkışta bulunmuştu. Tüm bu açıklamalar doğrultusunda Millet İttifakı’nda büyük çelişkiler olduğu aşikâr fakat Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP ile birlikte hareket edilip edilmeyeceği konusu henüz netliğe kavuşmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal