ABD'de Sokaklarda Yaşayan Ömer Kork Türkiye'ye Dönmek İçin Yardım Bekliyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 2 senedir hayatta kalmaya çalışan ve aynı zamanda bir gazi çocuğu olan Ömer Kork adlı bir Türk vatandaşı, ülkeye geri dönmek istiyor.

07.05.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-15:37) ABD'de Sokaklarda Yaşayan Ömer Kork Türkiye'ye Dönmek İçin Yardım Bekliyor
Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 2 senedir hayatta kalmaya çalışan ve aynı zamanda bir gazi çocuğu olan Ömer Kork adlı bir Türk vatandaşı, ülkeye geri dönmek istiyor.

Aktarılan bilgiye göre, bir arkadaşı aracılığıyla gittiği ABD’de kısa süre sonra sokağa atılan ve kalacak yeri olmayan Ömer Kork, 2 yıldır olumsuz koşullar altında hayatta kalma mücadelesi veriyor.

PASAPORTU VE KİMLİĞİ ÇALINDI
Sokaklarda yaşadığı müddette pasaportu ve kimliği de çalınan Kork, bunun sonucu olarak psikolojik sorunlar da yaşamaya başladı. Türkler ve Amerikalılar tarafından yardımcı olunmaya çalışılan Kork’un babası Abdullah Kork oğlu için yardım çağrısı yaptı. Gazi baba Abdullah Kork, evladına kavuşmak için Türkiye’den yardım talep ediyor.

"TEK ÇARE DEVLETİN EL UZATMASI"
ABD'de Ömer Kork’a destek olan Türk vatandaşları ise sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği yardım çağrısında şu ifadeleri kullandı: “Koronavirüs sebebiyle burada mahsur kalmış ve şu an evsiz durumda olan bir yurttaşımız. Konsolosluk kapalı olduğu için ülkemize dönemiyor. Şu an bütün Los Angeles Türkleri bu arkadaşımız için çabalıyor fakat tek çare devletimizin bu olayı bilmesi ve yardım elini uzatması. Ömer’in biz yıllardır sokakta yaşadığını biliyoruz ve elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Ailesi ile iletişim halindeyiz, ancak ailesinin maddi durumu iyi değil. Anne babası yaşlı ve sağlık sorunlarından dolayı kendileri gelip götüremiyorlar.”

Bilhassa ABD'de yıkım yaratan coronavirüs salgını sokaklarda barınan Ömer Kork'un yaşamını daha da zorlaştırdı. Aktarılan bilgiye göre mağdur vatandaş yemek dahi bulamıyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal