ABD onayladı: İsrail Gazze’ye kara saldırısı başlatıyor

Hamas’ın başlattığı operasyona karşılık olarak hava saldırıları düzenleyen İsrail’in Gazze’ye yönelik kara operasyonu gerçekleştireceği bildirildi.

19.10.2023-09:20 - (Son Güncelleme: 19.10.2023-17:08)

İsrail ile Filistin arasında devam eden çatışmalarda bilanço ağırlaşıyor. Gazze’deki Baptist Hastanesi’ni bombalayarak dünyanın tepkisini üzerine çeken İsrail’in yaptığı saldırı sonucunda 471 kişi hayatını kaybetmişti. Tel Aviv hükümeti, hava saldırılarının ardından Gazze’yi bu kez karadan vurmaya hazırlanıyor.

İsrail Gazze’ye kara saldırısı başlatıyor

Haber7’ye göre; 08.56: ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'ye sınırlı miktardaki insani yardımın ulaştırılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu. Biden, Sisi'nin Refah Sınır Kapısı'nı açarak 20 kamyonun girişine izin verdiğini belirtti. İsrail de yardımların Hamas'a ulaşmadığı sürece teslimatı engellemeyeceğini açıkladı.

08.01: İsrail Savaş Kabinesinin, toplantıya katılan ABD Başkanı Joe Biden'a, "Gazze Şeridi'ne karadan girmekten başka çarelerinin kalmadığını" bildirdiği belirtildi. İsrail'in Gazze'deki Filistinli gruplara ezici bir zafer elde etmemesi durumunda Tel Aviv'in Orta Doğu'daki konumunun zarar göreceği aktarılan Biden'ın ise Kabine'ye, "ABD'nin Gazze'de İsrail'in herhangi bir kara harekatına destek olacağı" sözünü verdiği vurgulandı. Savaş Kabinesi üyelerinin Biden'a mutlak zafer dışında Tel Aviv'in bölgedeki stratejik önemini kaybetmesinin yanı sıra Hamas'ın sürpriz saldırısı öncesinde çok tartışılan; "Suudi Arabistan ile normalleşme" konusunda stratejik hamleler yapma yetisini de yitireceği ifade edildi.

İsrail Filistin

Hazırlıklar tamamlandı

Öte yandan İsrail resmi devlet televizyonu KAN, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara saldırısı yapmak için hazırlıklarını tamamladığını duyurdu. KAN'ın haberinde, Gazze sınırı bölgesinde üç günden bu yana İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasında herhangi bir çatışma yaşanmadığı belirtildi. Kuvvetlerin hareketi ve konumlandırılması da dahil olmak üzere tüm gelişmelerin, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne girmek için hazırlıklarını tamamladığını gösterdiği ifade edilen haberde, Gazze'ye yapılacak kara saldırısının, savaşın "Yahudi yerleşim birimlerinin silahlı Filistinlilerden temizlenmesinden sonraki" ikinci aşaması olduğu aktarıldı.

07.46: İsrail ordusunun, silahlı saldırılara yanıt olarak gergin sınırın Lübnan tarafındaki Hizbullah'a ait hedefleri vurduğunu açıkladı. Ordu, hedeflerin arasında İsrail'in kuzeybatısındaki Rosh HaNikra'ya tanksavar füzelerinin ateşlendiği, denize bakan bir gözlem noktasının da bulunduğunu söyledi.

İngiltere Başbakanı İsrail’e gidiyor

07.03: İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, bugün Başbakan Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Herzog ile görüşmek üzere İsrail'e gidecek. Ofisinden yapılan açıklamada, İngiliz liderin Netanyahu ve Herzog'a taziyelerini sunacağı ve 7 Ekim'deki ölümcül Hamas saldırısının ardından İsrail ile dayanışmasını göstereceği belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal