Ukrayna’dan tedirgin eden hamle: F-16 için harekete geçti

Dünya İsrail’in Gazze zulmünü konuşurken, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma devam ediyor. Donbas bölgesinde gerilim artarken, Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ignat, Ukrayna topraklarında F-16 savaş pilotu eğitim merkezlerinin kurulmasını planladıklarını açıkladı. İşte detaylar…

18.10.2023-16:24 - (Son Güncelleme: 18.10.2023-16:31) Ukrayna’dan tedirgin eden hamle: F-16 için harekete geçti

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş Donbas bölgesindeki çatışmalar ile devam ediyor. Ülkenin savunma kısmını güçlendirmek isteyen Ukrayna ise çalışmalara başladı. Ukrayna, kendi topraklarında F-16 pilotlarının eğitileceği bir merkezin kurulacağını duyurdu.

F-16 eğitim merkezi kurulacak 

Ignat, kapsamlı uçuş simülatörleriyle tamamlanacak bu eğitim merkezlerinin müttefiklerin standartlarına uyması gerektiğini ifade ederken, "Bu vizyonun gerçekleştirilmesine yönelik yolculuk, özellikle savaş koşulları altında uzun ve karmaşık olabilir" ifadelerini kullandı.Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Igor Zhovkva, Romanya'da F-16 savaş pilotları için bir eğitim merkezinin 2023 sonuna kadar açılabileceğini ifade ederken, Romanya'nın eğitim havalimanlarını Ukraynalı pilotlar için kullanıma açmasının beklendiğini belirtmişti.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal