ABD ile Rusya arasında ipler gerildi: Joe Biden’dan Vladimir Putin’e ağır hakaret

San Francisco kentinde bir bağış toplama etkinliğine katılan ABD Başkanı Joe Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ettiği hakaret gündemi sarstı.

22.02.2024-11:46 - (Son Güncelleme: 22.02.2024-11:46)

ABD Başkanı Joe Biden, San Francisco’da gerçekleştirilen bir bağış etkinliğine katıldı. Etkinlikte konuşan Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i oldukça ağır bir şekilde eleştirdi. Biden, Rus devlet başkanı Vladimir Putin'e ‘’o.... çocuğu’’ sözlerini kullandı.

Bağış toplama etkinliğinde iklim değişikliği konusunda konuşan Biden, "Nükleer tehdidin hala varlığını sürdürdüğünü" ifade etti. Rusya Devlet Başkanı Putin'e karşı sert ifadeler kullanarak, sözlerini şu şekilde dile getirdi: "İnsanlık için en büyük tehdit şu anda iklim krizidir. Ancak, Putin ve benzeri kişilerin neden olduğu nükleer çatışmalar konusunda da endişe duymamız gerekiyor."

Biden Putin

Navalny’nin ölümünde Putin’in parmağı var

Kasım ayındaki seçimlere yönelik eleştirilerini artıran Biden, Rus muhalif lider Aleksey Navalni'nin ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz, ancak Navalni'nin ölümü, Putin ve onun çevresinin sorumluluğunda olan bir durumun sonucu olduğuna dair ciddi şüpheler bulunuyor."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal