ABD Hükümeti 3 Haftalığına Açılıyor

ABD Başkanı Donald Trump, 35 gündür kapalı bulunan federal hükümetin, 15 Şubat tarihine kadar yeniden açılması hakkında Kongre ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

26.01.2019-09:21 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-09:19) ABD Hükümeti 3 Haftalığına Açılıyor

ABD Başkanı Donald Trump, 35 gündür kapalı bulunan federal hükümetin, 15 Şubat tarihine kadar yeniden açılması hakkında Kongre ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, 35 gündür kapalı olan federal hükümetin 3 haftalık bir süreliğine tekrardan açılması hakkında Kongre önderiyle anlaşamaya vardığını ve bu süre içinde Meksika sınırı duvarına örülecek duvar konusunda görüşmelerin süreceğini belirtti.

ABD Başkanı Trump Beyaz Saray'da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 35 gündür tüm faaliyetlerini durduran federal hükümetin tekrardan açılması konusunda bir açıklamada bulundu.

Trump yaptığı açıklamada, "Federal Hükümeti yeniden açacak bir anlaşmaya vardığımızı ilan etmekten gurur duyuyorum." sözlerini aktardı.

''ANLAŞAMAZSAK TEKRAR KAPATIRIM’’

Hükümeti 3 haftalık bir süre için tekrardan açılacağını söyleyen Trump, hükümetin 15 Şubat tarihine kadar açık olacağını ve bu süre zarfında sınır güvenliği meselesinde bir anlaşmaya varmayı beklediğini belirtti.

Anlaşmada Meksika sınırına örülecek olan duvar için kendisinin talep ettiği 5,7 milyar dolarlık bütçenin şu an için yer almadığını aktaran Trump, "Eğer Kongre sınır güvenliği konusunda adil bir uzlaşma sağlayamazsa 15 Şubat'ta hükümet yeniden kapanır ya da ben Anayasa kapsamında elimdeki başka yetkileri (Acil Durum ilan etme) kullanırım." sözlerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal