Brezilya’da sel felaketi can alıyor: 10 ölü, 21 kayıp var

Brezilya’nın Rio Grande do Sul eyaletinde etkisini gösteren şiddetli sağanak yağış sebebiyle bölgede can pazarı yaşanıyor. Alınan bilgilere göre, sel sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 10’a, kaybolan kişi sayısı ise 21 kişi kayboldu.

02.05.2024-11:33 - (Son Güncelleme: 02.05.2024-17:40) Brezilya’da sel felaketi can alıyor: 10 ölü, 21 kayıp var

Brezilya’nın Uruguay sınırında yer alan Rio Grande do Sul eyaletinde etkili olan kuvvetli sağanak yağış sebebiyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve en az bir o kadar kişinin de kayıp olduğu bildirildi. Öte yandan yağıştan dolayı yaşanan selde çok sayıda aracın sürüklendiği kaydedildi.

Brezilya’da sel felaketi can alıyor

AA’da yer alan habere göre; Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinde şiddetli yağışlar sebebiyle meydana gelen seller, büyük bir felakete neden oldu. Sivil Savunma tarafından yapılan açıklamaya göre, şimdiye kadar 10 kişi hayatını kaybetti ve 21 kişi ise hala kayıp olarak aranıyor. Evlerin sular altında kalması sonucu yaklaşık 1400 kişi yerlerini terk etmek zorunda kaldı. Açıklamada, bölgeye takviye ekiplerin gönderildiği belirtildi.

Şiddetli yağışlar devam edecek

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın talimatıyla, selin vurduğu bölgelere insani yardım malzemeleri gönderildi. Eyalet Valisi Eduardo Leite, Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamada, şiddetli yağışların devam edeceğini ve vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. 

Brezilya’da sel felaketi can alıyor: 10 ölü, 21 kayıp var

Yoğun yağışlar nedeniyle köprülerin çöktüğü, evlerde mahsur kalanların ise çatılarda yardım beklediği görüldü. Leite, yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, hükümetin kayıpların yerini tespit etmek ve risk altındaki bölgelerde güvenliği sağlamak için çalıştığını aktardı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal