78 Gündür Açlık Grevinde Olan HDP Milletvekili Leyla Güven Tahliye Edildi

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, 78 gün devam eden açlık grevinin ardından bugün tahliye edildi.

25.01.2019-10:50 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-10:45) 78 Gündür Açlık Grevinde Olan HDP Milletvekili Leyla Güven Tahliye Edildi

78 gündür açlık grevine devam eden Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, hakkında açılan davanın duruşmasında tahliyesine karar verdi. 2 ayı aşkın vakittir açlık grevinde olan Güven geçtiğimiz günlerde 10 kilo kaybettiğini açıklamıştı.

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA

Resmi Twitter sayfasından Leyla Güven'in tahliye edildiğini açıklayan HDP, "Hukuka aykırı bir biçimde uzun süredir tutuklu olan Hakkari halkının iradesi Leyla Güven hakkında bugün Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında tahliye kararı verilmiştir. Hak ve özgürlük mücadelemiz sürecektir." açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?

24 Haziran 2018 seçiminde Hakkari Milletvekili olan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, 22 Ocak 2018'de evine gerçekleştirilen baskınla gözaltına alınmıştı. Afrin operasyonu ile alakalı açıklamaları sebebi ile tutuklanan Güven, farklı tarihlerde katıldığı basın açıklamaları, etkinlikler ve yaptığı konuşmalar sebebiyle suçlanıyordu. Güven, dokuz günlük gözaltı süresinin sonrasında 31 Ocak'ta çıkarıldığı Diyarbakır 9. Ağır Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal