7 Dil Bilen Yardımsever İş Adamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Tanışmak İstiyor!

Brüksel'de yaşayan ve otel işletmeciliği ile uğraşan Ahmed Bin Abdurrahman zor durumda kalan mültecilere yardım ediyor.

08.11.2021-09:54 - (Son Güncelleme: 08.11.2021-10:00)

Belçika'da yaşanan olayda, 68 yaşındaki Fas uyruklu Ahmed Bin Abdurrahman otelinde evsizleri ağırlıyor. İnsanlara ücretsiz yemek hizmeti de sunan Ahmed Bin Abdurrahman İslami geleneklere uyarak yaşamaya çalıştığını aktardı.

27 Yıldır otel işletmeciliği ile uğraşan ve Brüksel'in en lüks bölgesinde oteli bulunan Ahmed Bin Abdurrahman yabancıların ismini daha rahat telaffuz edebilmeleri için insanlara kendini "Ben" olarak tanıtıyor. Brüksel'de birçok kişinin tanıdığı Abdurrahman mesleki başarısının yanı sıra yardımcı ve cana yakın kişiliği ile tanınıyor.


TAM 7 DİL BİLİYOR

Belçika'da yaşamadan önce Amerika Birleşik Devletleri'nde uzun süre yaşayan ve akıcı bir şekilde İngilizce konuşan Abdurrahman, İngilizcenin yanı sıra tam 7 dil biliyor. Piyano çalan, ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) sertifika programına katılan ve dünya vatandaşı olmak için çeşitli ülkelere gidip oralarda yaşayan Abdurrahman, kendini hümanist olarak tanımlıyor. 

ABDURRAHMAN: İNSANLARI SEVİYORUM ÇÜNKÜ BEN BİR MÜSLÜMANIM

İslam'a uygun yaşamak için çabaladığını belirten ve bu yaşam tarzından gurur duyduğunu belirten Abdurrahman yaptığı açıklamalarda şu sözleri söyledi; "Zor durumdaki insanlar için yaptıklarımla gurur duyuyorum. Ben bir hümanistim, Müslüman'ım. 

MÜLTECİLERE YARDIM ETMEYİ SEVİYOR

Mültecilere her fırsatta yardım ettiğinin altını çizen ve bundan mutluluk duyduğunu belirten Abdurrahman sözlerine şu şekilde devam etti;  " Onlara otelde yemek veriyorum. Hastaneye götürüyorum. Onlara buranın 'cennet' olmadığını da anlatıyorum. İçlerinde memleketine dönenler de oluyor. Uçağa kadar eşlik ediyorum."


ARTA KALAN YEMEKLERİ EVSİZLERE DAĞITIYOR

Son yıllarda birkaç restoran ve fırınla anlaştığını belirten Abdurrahman, gece olduğu zaman lüks aracına arta kalan yemekleri doldurarak bu yemekleri evsiz insanlara dağıtıyor. Gece saatlerinde bu işi yaptığını belirten Abdurrahman'ın yardım ettiği kişilerden olan Ahmed Muhammed, Abdurrahman hakkında şu sözleri söyledi; "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) döneminde insanların yardımına koştu. Çok iyi biri. Allah kabul etsin." 

BAŞKAN ERDOĞAN'LA TANIŞMAK İSTİYOR

Tatillerini Türkiye'de geçirdiğini belirten Abdurrahman Türkiye'yi çok sevdiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayranı olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde noktaladı; "Dürüst olmak gerekirse (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'ı çok seviyorum. Kuran'ı nasıl güzel okuduğunu dinledim. Akıllı biri. O iyi bir adam. Bir gün onunla tanışmayı isterim." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal