5 Tanesi 1 Kilo Ediyor! Bu Meyveyi Diken Pişman Olmuyor!

Antalya’nın İbradı ilçesi Ürünlü köyünde yetişen siyah incirde yaklaşık 45 gün sürecek hasat dönemi başladı. Üreticiler, 5 tane siyah incirin 1 kilograma denk geldiğini ve pazarlama sıkıntısının olmadığını söyledi.

26.08.2021-15:23 - (Son Güncelleme: 26.08.2021-15:23) 5 Tanesi 1 Kilo Ediyor! Bu Meyveyi Diken Pişman Olmuyor!

Antalya’nın İbradı ilçesi Ürünlü köyünde yetişen siyah incirde yaklaşık 45 gün sürecek hasat dönemi başladı..

Olgunlaşmaya başlayan siyah incirler sabahın erken saatlerinde tarlalarına giden üreticiler tarafından tek tek dalından toplanıyor. Dikkatli bir şekilde toplanan incirler boylarına göre ayrılarak, satış için Antalya haline gönderiliyor. İncir bahçesi sahiplerinden Şenol Yavuz, rekoltenin geçtiğimiz yıla baktığımızda oldukça iyi olduğunu belirtti. Şenol Yavuz, Bursa siyah incir bahçesini ilk sefer deneme amaçlı babası tarafından 100 ağaç dikerek başladıklarını söyledi.

HASAT 45 GÜN SÜRECEK

Yavuz, siyah incir hasadının yaklaşık 40-45 gün süreceğini ve bu yıl rekoltenin oldukça iyi olduğunu belirterek,  'Bahçemizden yaklaşık 18 ton civarında ürün alacağız. Zaten kendimiz hem yaş sebze ve meyve komisyonculuğu, hem de ihracat yapıyoruz. Pazarlama sorunu gibi bir sorunumuz yok' şeklinde konuştu.

YAVUZ AİLESİ ÜRÜNLÜ KÖYÜNE ÖRNEK OLDU

Yavuz, 'Ürünlü köyünde yaptığımız incir bahçesini yaptıktan sonra köylülerimizden 3-4 kişi daha Bursa siyah inciri diktiler. Verim olarak çok çok iyi. Buranın rakımı 800 metre. Buranın neresine ekilirse ekilsin Bursa siyah inciri yetişiyor. Şu anda Bursa siyah inciri olarak Ürünlü köyünde yaklaşık 40 ton incir hasadı yapılacak. Yerli incirler ile birlikte toplamda 50 ton incir hasadı yapılacak' dedi.

6 TANESİ 1 KİLOGRAM EDİYOR

Üreticilerden Huriye Yavuz da incir ağaçlarına çocuk gibi baktıklarını söyleyerek, 'İncire bakmazsan olmaz. İlk ektiğimiz sıralarda su yetmezdi. Tankerlerle sulardık. Daha sonra sondaj yaptık. Damlama sulama sistemini kurduk. Bunlara çocuk gibi bakıyoruz. Doğal gübresini veriyoruz. Ürünlerimiz geçen yıla göre oldukça iyi. 5-6 tanesi bir kilogram gelir' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal