5 Nisan güncel altın fiyatları nedir? Altın fiyatları düşecek mi? Uzman isim tarih vererek uyardı: Gram altına dikkat!

Gram altın son dakika itibarı ile yatay seyrini sürdürerek 912 lira seviyelerinden işlem görüyor. Peki altın yön ne olur? Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? Altın yatırımcısı ne yapmalı? Yatırım Danışmanı Onurcan Bal, mayıs ve haziran ayını işaret ederek altın yatırımcılarına kritik tavsiyelerde bulundu. İşte 5 Nisan Salı güncel altın fiyatları..

05.04.2022-15:14 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-17:20) 5 Nisan güncel altın fiyatları nedir? Altın fiyatları düşecek mi? Uzman isim tarih vererek uyardı: Gram altına dikkat!

Yatırım Danışmanı Onurcan Bal, Rusya-Ukrayna savaşının sona ermesiyle altın fiyatlarında bir gerileme olacağını ifade ederek ons altından ziyade riskleri dengelemek adına gram altının tercih edilmesinin daha doğru bir hamle olacağını ifade etti.

Altın fiyatları düşecek mi?

Altın piyasalarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Yatırım Danışmanı Onurcan Bal: "Altın riskleri dengelemek adına tutulabilir ama tek başına altından oluşan bir portföyün yetersiz kalabileceği kanısındayım." sözlerinde bulundu.

Altın

Yatırım Danışmanı Onurcan Bal sözlerine: "Jeopolitik risklerle birlikte hızlı yükselen bir ons altın gördük. Özellikle 2070 dolara kadar çıktı ama son dönemde 1900 doların üzrinde seyrediyor. Rusya-UKrayna savaşının devam ediyor oluşu altın tarafındaki düşüşü sınırlayan bir etmen fakat bu savaş ortamı sona erer bir bir anlaşmaya varılırsa altın fiyatlarında yeniden bir düşüş olabilir. Burada altın tarafındaki fiyatlamalarda özellikle Fed cephesindeki sıkılaşma eğilimi altın tarafında biraz daha baskı oluşturabilir. Mayıs ve haziran aylarında Fed tarafından açıklanması beklenen faiz artırımı altında baskılamayı sürdürecektir. Bu da ons altından ziyade riskleri dengelemek adına gram altının tercih edilmesi daha doğru bir hamle olacaktır. Çünkü güvenli liman talebiyle ons altın ve dolar aynı yönde hareket edebiliyor ama Fed'in faiz artırımı doları güçlendirirken ons altını zayıflatabilir." ifadeleri ile devam etti.

5 Nisan güncel altın fiyatları nedir?

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay başlamasının ardından önceki kapanışının hemen altında 912 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 1.489 lira, Cumhuriyet altını da 6.127 liradan satılıyor.

Dün, yüzde 0,53 değer kazanarak günü 1.932,8 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,21 düşüşle 1.926 dolardan işlem görüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal