23 yıl önce kaybettiği kimliği hayatını değiştirdi: Başına gelmeyen kalmadı

Zonguldak’ta yaşayan ve 23 sene önce kimliğini kaybeden adamın başına gelenler herkesi hayrete düşürdü. Senelerdir maaşının borçlara gittiği belirten adam, yetkililerden yardım istedi.

17.09.2022-13:52 - (Son Güncelleme: 17.09.2022-14:11) 23 yıl önce kaybettiği kimliği hayatını değiştirdi: Başına gelmeyen kalmadı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yaşayan Eyüp Karahan, 23 sene önce kimliğini kaybetti. Kimliğindeki nüfus bilgileri kullanılan adamın üzerine, kredi çekildi, şirket kuruldu ve çok sayıda telefon hattı alındı. 61 yaşındaki adam üzerine kalan borçlar yüzünden maaşını alamaz hale geldi. 

Kaybettiği kimliği başına bela oldu 

23 sene önce İstanbul’a seyahat ettiği sırada kimliğini kaybeden Eyüp Karahan, daha sonrasında kimliğini yenileyerek hayatına devam etti. İlerleyen dönemde yeni bir işe giren ve hesap açtırmak için bankaya giden Karahan, üzerine açılmış banka hesapları olduğunu ve kredi çekildiğini öğrenince şaşkına döndü. Hızlı bir şekilde adli mercilere giderek işlemleri başlatan Eyüp Karahan, bankalara ve resmi kuruluşlara konuyla ilgili dilekçeler vererek önlem almaya çalıştı. 


Evine haciz dilekçeleri geliyor

Olayın üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen hala bazı avukat firmalar tarafından haciz dilekçeleri aldığını belirten Karahan, "Bu borçlar için avukata dilekçeler yazdırdım. Silindiğine dair bilgi verdiler. Bir bakıyorum 5 ay sonra üzerimde yine borç görünüyor. Devlet büyüklerinden yardım istiyorum " diye konuştu.

Ceyda Bıyıklıoğlu
ceydabiyiklioglu@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal