2022 Mevlid Kandili hangi gün? Mevlid Kandili'nin anlamı nedir? İşte, Mevlid Kandili'nin önemi!

Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğum gecesi olan Mevlid Kandili, islam aleminde ibadetlerle, dularla idrak edilir. 2022 yılında Mevlid Kandilinin hangi güne denk geldiğini merak eden müslümanlar ise bu konuda sorgulama yaparak mübarek gece hakkında bilgi sahibi olmak isterler. Peki, 2022 Mevlid Kandili hangi gün? Mevlid Kandili'nin anlamı nedir? İşte, Mevlid Kandili'nin önemi..

24.04.2022-13:49 - (Son Güncelleme: 24.04.2022-13:49) 2022 Mevlid Kandili hangi gün? Mevlid Kandili'nin anlamı nedir? İşte, Mevlid Kandili'nin önemi!

Mevlid Kandili 2022 yılı için heyecan içinde bekleniyor. İslam alemi, her yıl dini gün ve ayları büyük bir coşkuyla karşılarken Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğum gecesi olan Mevlid Kandili'ni de sabırsızlıkla bekliyor Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyaya gelişinin yıl dönümü olarak idrak edilen gecede müslümanlar, namazlar kılarak ve dualar ederek bu kutlu gecede ibadetlerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

Peygamber Efendimizin doğum gecesi olan Mevlid Kandili'nin 2022 yılı dini günler takviminde hangi ayda ve hangi güde idrak edileceği şimdiden araştırılmaya başlandı. Milyonlarca müslüman, kandil gecelerini ibadetlerle geçirmek, dualar ederek af dilemek ve şükürlerini Allah'a iletmek için kandil günlerini yakından takip etmek için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler ile ilgili yayınlarını yakından takip ediyor.

2022 Mevlid Kandili hangi gün

2022 Mevlid Kandili hangi gün?

Yılın son kandili olarak kabule edilen ve rahmet elçisi Peygamberimizin doğum günü olarak bilinen Mevlid Kandili'nin 2022 yılında hangi ayda ve hangi günde idrak edileceği Diyanet'in takviminde açıklandı. 2022 yılı dini günler takvimindeki bilgilere göre Mevlid Kandili, 7 Ekim 2022 günü idrak edilecek. Türkçe karşılığı 'doğum zamanı' anlamına gelen Mevlid Kandili, aynı zamanda Hicri takvimde de Rebiülevvel ayının 12. gecesine denk gelir.

Mevlid Kandili'nin anlamı nedir? Mevlid Kandili'nin önemi!

2022 Mevlid Kandili hangi gün

İslam'ın mesajlarını halka sunarak müslümanlığın yayılmasına öncülük eden son peygamber Hz. Muhammed'in doğum gününü anmak için düzenlenen törenler, ilk kez Mısır'da Fatımiler döneminde başlamıştır. Daha sonra Eyyubiler tarafından da benimsenmiş olan kutlu günde farklı törenler ve şenlikler yapılmıştır.

Arapça'da doğmak, doğum zamanı anlamına gelen mevlid adı, zaman içerisinde bu türde olan eserler içinde söylenmiştir. Tarihte yer alan kutlamalarda, dönemde yaşayan bölge alimlerinin, şairleri ile birlikte din ve devlet işlerinde yararlık gösteren kişiler geleneklere göre hükümdarlarca taltif için hazırlatılmış elbiseler giyerlerdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal