2021 Eurovision Kim Kazandı?

65. Eurovision Şarkı Yarışması bu sene Hollanda'nın Rotterdam kentinde düzenlendi. Peki, Eurovision 2021 kim kazandı? Eurovision 2021 birincisi hangi ülke oldu?

23.05.2021-16:20 - (Son Güncelleme: 23.05.2021-16:28)

2021 yılında düzenlenecek olan 65. Eurovision Şarkı Yarışması bu sene Hollanda'nın Rotterdam kentinde gerçekleşti. Görsel ve işitsel anlamda büyük bir şölenin yaşandığı yarışmada ülkeler arası yapılan puanlamalar heyecanla takip edildi.

EUROVİSİON 2021 KİM KAZANDI?

Geçtiğimiz sene Koronavirüs salgını sebebiyle ertelenmiş olan Eurovision 2021, bu sene alınmış olan tedbir ve önlemler ile birlikte gerçekleşti. 65. Eurovision Şarkı Yarışması, Hollanda'nın Rotterdam kentinde yapıldı ve yarışma, canlı bir şekilde internet üzerinden de yayınlandı. Ülkeler şarkılar ile birinci olabilmek için büyük bir çaba içine girdi. 

Her sene olduğu gibi, bu sene de ev sahibi ülke ile beraber "Büyük Beşli" ismi ile birlikte adlandırılan Fransa, Almanya, İspanya, İtalya ve İngiltere direkt şekilde finalde bulundu. Yarışmaya katılım gösteren tüm ülkeler ise, sahnede kusursuza yakın derecede bir performansı programı izleyenlere sundu. Yarışma içerisinde Azerbaycan'ı "Mata Hari" isimli eser ile temsil eden Efendi, 65 puanla 20'nci sırada yer aldı. Puanlamada İsviçre, Malta ve Fransa birbirleri ile büyük bir çekişme içine girdi.

EUROVİSİON 2021 BİRİNCİSİ HANGİ ÜLKE OLDU?

Bu sene 65'incisi düzenlenmiş olan Eurovision 2021'de kazanan ülke İtalya oldu. Måneskin isimli grup 'Zitti E Buoni' adlı Rock performansı ile birinciliği elde etti. Grubun performansı toplamda 524 puan toplayarak birinci seçildi. Rotterdam kentinde bulunan Ahoy salonu içerisinde düzenlenen "Kucaklama" temalı yarışmanın final bölümü içerisinde 26 ülkenin temsilcileri birbiri ile mücadele etti. 

Koronavirüs pandemisi nedeni ile 2020 yılında yapılamayan ve bu seneye ertelenmişti. Koronavirüs kısıtlamaları nedeniyle 24 saat içinde alınmış negatif test sertifikası bulunan 3 bin 500 seyirci katılabildi. Bu sayı yarışmanın gerçekleşmiş olduğu salonun ise yüzde yirmisini kapsamakta.

EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASI NEDİR?

1950'li yıllarda II. Dünya Savaşı'nın ardından kendini yeniden inşa etme hareketine başlayan Avrupa'da bir amaca özel komite önderliğinde halkları "ışıltılı bir eğlence programı" aracılığı ile bir araya getirmek amacıyla Avrupa Yayın Birliği (AYB), İsviçre'de kuruldu. Söz konusu bu komite 1955 senesinin Ocak ayı içerisinde Monako'da bir araya geldiğinde komiteye başkanlık eden İsviçre televizyonu genel müdürü Marcel Bezençon, bu birliğe üye olan tüm ülkelerin kendi devlet kanallarının hepsinin aynı anda televizyonda göstereceği bir şarkı yarışması fikrini belirtti. İtalya'da gerçekleştirilmiş olan Sanremo Müzik Festivali, yarışmaya esin kaynağı oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal