1915 Çanakkale Köprüsü sayesinde bayramda kuyruklar olmayacak!

Dünyanın en uzun orta açıklığına sahip olan 1915 Çanakkale Köprüsü ve bağlantı otoyolları tatilciler ve turistler tarafından yoğun bir şekilde tercih ediliyor. İşte haberin detayları...

22.04.2022-14:30 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-15:00)

Önümüzdeki günlerde Ramazan Bayramı'nda ise Çanakkale'de uzun feribot kuyrukları 1915 Çanakkale Köprüsü sayesinde bu durum yaşanmayacak. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi 107. Yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Başbakanı Kim Boo-Kyum da katılımıyla hizmete açılan 1915 Çanakkale Köprüsü, şehir ve bölge ekonomisine büyük fayda sağlıyor. Bayram tatili öncesinden hazırlıklarını yapan yerli turistler, saatlerce süren gemi kuyruklarından kurtularak 6 dakika içerisinde Avrupa'dan Asya'ya geçiş yapılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü kuyruklara son verecek

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, ''Önümüzde bir Ramazan Bayramı sonrasında Kurban Bayramı ve bir de uzun bir yaz tatili var. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün bu ulaşıma sağlamış olduğu katkıyla birlikte vatandaşlarımızın biz çok fazla olumlu görüşleriyle karşılaşmaktayız ve bunları duyuyoruz. Şu anda Ramazan-ı Şerif'in son 10 gününe girdik. Ve bu sürecin sonunda da inşallah Ramazan Bayramı'nı idrak edeceğiz. Bununla birlikte de Çanakkale'nin özellikle son yıllarda ciddi bir şekilde turizm sektöründe hareketliliği olan, tatil hakkında tercih sebebi olan Çanakkale'ye oldukça fazla şehir dışından vatandaşımız ve hatta yurt dışından turistler gelmektedir. Bu nedenle 1915 Çanakkale Köprüsü de büyük bir önem arz ediyor. Çünkü, insanlar ulaşımda bu köprüyü ciddi bir şekilde tercih ediyorlar'' diye söyledi. Geçmiş yıllardan bayram ve tatil zamanlarında çok uzun gemi kuyrukları oluştuğunu belirten Başkan Makas, ''Dolayısıyla bu gemi kuyruklarını artık Çanakkale'de görmeyeceğiz ve 1915 Çanakkale Köprüsü aynı zamanda ticaret merkezi haline gelen Marmara bölgesinde önemli bir yer ve geçiş güzergahı oldu. Ürünlerini buradan toplayan çiftçi ve vatandaşlarımız bu mallarını bekletmeyecek şekilde şehir dışına çıkarabilecektir. Karşı taraftaki bir bulunan bir hastanın burada hastaneye çok rahat geçiş yapabilecek ve böyle birçok örnek var. İnsana dokunan, ticarete dokunan çok ama çok kıymetli bir köprü'' şeklinde açıklama yaptı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal