Gültekin Uysal kimdir? Gültekin Uysal nereli, kaç yaşında? Gültekin Uysal hakkında bilgiler

Katıldığı programlardaki dikkat çekici konuşmalarıyla gündem olan Gültekin Uysal’ın hayatı son saatlerin gündem maddelerinden birisi oldu. Peki Gültekin Uysal kimdir? Gültekin Uysal nereli, kaç yaşında? İşte Gültekin Uysal hakkında bilgiler...

22.04.2022-14:44 - (Son Güncelleme: 22.04.2022-14:44) Gültekin Uysal kimdir?  Gültekin Uysal nereli, kaç yaşında? Gültekin Uysal hakkında bilgiler

Son zamanlarda katıldığı programlarda siyasi anlamda çarpıcı ve gündem olacak sözler sarf eden Gültekin Uysal, bir anda bir çok insanın konuştuğu bir isim haline geldi. Son zamanların gündem isimlerinden Gültekin Uysal hakkında bilgiler edinmek isteyen kişiler arama motorları üzerinden ‘’Gültekin Uysal kimdir? Gültekin Uysal nereli, kaç yaşında?’’ sorularıyla bu amaçlarını gerçekleştirmeye çalışıyor.

Gültekin Uysal kimdir?

Gültekin Uysal, 1976 yılında Afyonkarahisar’da dünyaya geldi. İlkokulu Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa İlköğretim Okulu’nda, liseyi İstanbul Özel Üsküdar Fazilet Erkek Lisesi ve üniversite eğitimini Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tamamlayan Gültekin Uysal, üniversite eğitimi sırasında ABD’nin Houston eyaletinde 2 sene dil eğitimi görmüştür.

Gültekin Uysal kimdir

2003-2005 yılları arasında DYP Afyonkarahisar İl Başkanı olarak görev yapan Gültekin Uysal, 2005’te DYP Büyük Kongresi’nde Genel İdare Kurulu Üyeliği’ne seçildi. Aynı dönemde Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini de yürüttü. 2007 seçimlerinde Afyonkarahisar milletvekili adayı olan Gültekin Uysal, 16 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Demokrat Parti 5. Olağanüstü Büyük Kongresi ile 14 Ocak 2011 yılında yapılan Demokrat Parti 10. Olağan Büyük Kongresinde Genel İdare Kurul Üyeliği’ne seçildi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yaptı.

İş hayatını kendi aile şirketi olan Reisoğlu Mermer’de sürdüren Uysal, Türk Ocağı Afyonkarahisar Şubesi, Afyon Eğitim Vakfı, Liberal Düşünce Topluluğu, Yörük-Türkmen Federasyonları gibi kuruluşlarda kuruculuk, üye ve yönetici sıfatlarıyla yer aldı.

Afyonkarahisar’daki bir şehit cenazesi sırasında kafasını şehidin tabutuna çarparak baygınlık geçiren Gültekin Uysal, bu olay sebebiyle haftalarca gündemden inmedi. Uysal, eski Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etmesi sebebiyle oldukça konuşulmuştu.

2018’de yapılan Türkiye Genel Seçimleri’nde Millet İttifakı tarafında yer alan Demokrat Parti, seçime İYİ Parti listeleriyle girdi. İYİ Parti’nin Afyonkarahisar listesinde kendine yer bulan Gültekin Uysal, milletvekili olan 6. ve son kişi oldu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal