17 Şubat 2021 Okullar Tatil mi?

İstanbul'daki yoğun kar yağışından dolayı gözler İstanbul Valiliği'ne çevrilmişti. Beklenen açıklama bugün geldi. Peki okullar tatil mi oldu? Okullara kar tatili mi yapıldı? 17 Şubat 2021 İstanbul'da okullar tatil mi olacak?

16.02.2021-17:37 - (Son Güncelleme: 16.02.2021-17:37) 17 Şubat 2021 Okullar Tatil mi?

İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı gündelik yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Pandemi sebebiyle uzun zamandır ara verilen okullar da bu durumdan etkilendi. Kademeli olarak başlanan yüz yüze eğitim hakkında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından açıklama yapıldı.

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar ise okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Peki okullar tatil mi oldu? Okullara kar tatili mi yapıldı? İşte merak edilen bu soruların cevapları...

17 ŞUBAT İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamalarda okullar ile ilgili karara da yer verdi. Vali Yerlikaya, bütün eğitim kurumlarında yapılan yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Bununla birlikte İstanbul'daki kamu kurumlarında engelli, hamile ve kronik hastalığı bulunan çalışanlar da izinli olacak.

Valilik'ten yapılan açıklamada ise:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığımız son verilere göre; Salı günü ilimizde hava durumunun; "Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, yerel olarak kuvvetli (5-20 cm) kar sağanakları şeklinde etkili olması bekleniyor. 17 Şubat 2021 Çarşamba günü ilimizde hava durumunun; "Parçalı ve çok bulutlu, Avrupa yakasında öğle, Anadolu yakasında akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı geçmesi, Anadolu yakasında yerel olmak üzere öğle saatlerine kadar kuvvetli olması" beklenmektedir.

Kıymetli İstanbulluların ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamaması için Valiliğimizce; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, muhtelif kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine 17 Şubat 2021 Çarşamba günü 1 gün süreyle ara verilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaklardır. İlimizi etkileyen olumsuz hava şartları nedeniyle ilgili kurumlarımızın ekipleri 24 saat esasıyla görev yapmaya devam ediyor.

Sizlerden, kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmanızı bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal