13.02.2021-16:53 (Son Güncelleme:13.02.2021-16:53)


1

Meteoroloji'den gelen son bilgelere göre hava durumu tahmin raporunda Marmara Bölgesi ve İstanbul için yoğun kar yağışı uyarısı tekrar edildi. İstanbul'da pazar günü akşam dolaylarından sonra kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığının kıyılarda 5 ila 15 santimetre, yüksek kesimlerde 20-30 santimetre olacağı tahmin ediliyor.



2

METEOROLOJİ TAHMİNLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

 METEOROLOJİ TAHMİNLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir önceki yaptığı tahminlerde kar yağışının 6 gün süreceğini açıklamıştı. Ama son gelen bilgilere göre bu tahmininde değişikliğe gitti.



3

Meteorolojinin yayınladığı tahmin haritasında da görüldüğü üzere dün yaptığı uyarılarda kar yağışının 6 gün boyunca devam edeceğini açıklamıştı, bu gece başlayacak olan yağışın cuma günü İstanbul'u terk edeceğini açıklamıştı.



4

PERŞEMBE KAR GİDİYOR

PERŞEMBE KAR GİDİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika gelen bilgilere göre ise, kar yağışı tahmininde değişikliğe gidildi. Pazar, pazartesi ve salı günü yer yer yoğun kar yağışı olacağı söylenirken, çarşamba yağışların azalacağı açıklandı. Kar yağışı perşembe günü ise Marmara Bölgesi'ni tamamen terk ediyor.



5

KAR KALINLIĞI 30 CM'Yİ GEÇECEK

 KAR KALINLIĞI 30 CM'Yİ GEÇECEK

Ayrıca yapılan uyarıda; Marmara Bölgesi'nde akşam saatlerinde başlayacak olan yağışın pazar gece saatlerinden itibaren kuvvetli yer yer yoğun kar (kıyılarda 5 ila 15 cm, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 cm) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması belirtilmişti.



6

Öte yandan kar yağışıyla birlikte sıcaklıkların daha da düşeceğini ve sokak hayvanlarının da bundan olumsuz etkileneceği için, çevrenizdeki alanlara yemek bırakmayı ihmal etmemenizi temenni ediyoruz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR