16.02.2021-11:04 (Son Güncelleme:16.02.2021-11:04)


1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) aracılığıyla yapılan son tahminlere göre; Yurt genelde parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Kuzey ile İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Akdeniz ile Doğu Anadolu ve Batman, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır ve Siirt etrafının yağışlı olması bekleniyor.



2

Yağışların, Akdeniz sahilleri ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin yağış alan bölgelerinde yağmur, yağış alan öteki bölgelerde karla karışık yağmur ile kar halinde olması tahmin ediliyor. Yağışların, İç Anadolu’nun güney ile doğusu, Orta Karadeniz, Orta ile Doğu Akdeniz'in iç bölgeleri ve Sakarya, Kocaeli, Giresun, Bitlis, Muş, Hakkari, Bingöl ve Şırnak etrafında yoğun kar, Akdeniz sahilleri ve Kilis etrafında şiddetli yağmur halinde olması tahmin ediliyor.



3

Marmara bölgesi ve iç ile doğu bölgelerde buzlanma ve don hadisesi görüleceği bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu’nun doğu tarafında çığ oluşma riski bulunmaktadır.



4

Hava sıcaklığının iç bölgelerde hissedilir düzeyde düşeceği, öteki bölgelerde kritik bir farklılık olmayacağı bekleniyor. Rüzgarın kuzey il kuzeydoğu, doğu taraflarda güney ve güneybatı taraflardan orta şiddette, Ege, Akdeniz, Marmara, İç Anadolu'nun güney ile doğusu ve Doğu Anadolu'da şiddetli (40-80 km/sa), Batı Akdeniz'de zaman zaman şiddetli fırtına (80-100 km/sa) halinde esmesi tahmin ediliyor.



5

Kar yağışının, İç Anadolu’nun güney ile doğusu, Orta Karadeniz, Orta ile Doğu Akdeniz'in iç bölgeleri ve Sakarya, Kocaeli, Giresun, Bitlis, Bingöl, Hakkari, Muş ve Şırnak etrafında yoğun bir şekilde olacağı beklendiğinden gerçekleşebilecek buzlanma ile don hadisesi ile ulaşımda aksaklıklar benzeri olumsuz durumlara karşı dikkatli edilmelidir.



6

Yağışların; Orta ile Doğu Akdeniz sahillerinde şiddetli (21-50 kg/m2) olması öngörüldüğünden sel, su baskını, yağış anında şiddetli rüzgar ile ulaşımda aksaklıklar benzeri olumsuz durumlara karşı gereken önlemler alınmalıdır.



7

ÇIĞ UYARISI

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin iç tarafları ve Doğu Anadolu’nun güneydoğu bölgesinde yüksek kar örtüsü yer alan dik yokuşlarda çığ oluşma tehlikesi olduğundan, oluşabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli olunmalıdır.



8

İSTANBUL'U KAR YAĞIŞI NE ZAMAN TERK EDECEK?

İSTANBUL'U KAR YAĞIŞI NE ZAMAN TERK EDECEK?

Son zamanlarda İstanbul'da hakim olan kar yağışının çarşamba gününden sonra şehri terk etmesi tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR