16.02.2021-09:45 (Son Güncelleme:16.02.2021-09:45)


1

Pandemi sürecinde uzun zamandır hizmet veremeyen kafeler ve restoranlar sadece eve servis ve gel al paket servisi hizmeti verebiliyordu. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı görüşmelerde, ortaya atılan ilginç tavsiyeler var. İşletmelerin, Mart ayından itibaren hizmete başlaması beklenirken kafe ve restoranlarda, 45 dakikadan fazla oturulmaması ve kapasitenin yüzde 30 ile sınırlı tutulması önerildi.



2

Pandemi sürecinde alınan önlemler kapasitesinde kafe ve restoranlar kapatılmıştı.



3

Ancak Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı görüşmelerin ardından ortaya öneri çıkarıldı.



4

Kapasiteye Yüzde 30 Sınırı Getirildi

Kapasiteye Yüzde 30 Sınırı Getirildi

Sağlık bakanlığı'nın ve hükümetin ortak yapılan değerlendirme toplantılarında, önerilen kararda; Buna göre bulaşın hızının seyrinin durağanlaşması için kafe, restoran ve lokantaların kapalı bölümlerinin sadece yüzde 30 kapasiteyle açılması ile oturma süresinin 45 dakikayla sınırlandırılmasını tavsiye edenler oldu.



5

Bazı mekanlarda açık alanlarının ise yüzde 50 kapasiteyle kullanılabileceği belirtildi.



6

Öğrenim-Eğitim Planları da Geliyor

Öğrenim-Eğitim Planları da Geliyor

Öğretim kurumlarıyla ilgili kararların da aşamalı olarak hayata geçirilebileceği düşünülüyor.



7

Mart ayında daha önce planlandığı gibi ortaöğretimdeki eğitimin başlayabileceği, üniversitelerle ilgili ayrı bir planlama yapılacağı söylendi. YÖK’ün üniversitelere yaptırdığı online eğitim ve bundan sonraki süreçle ilgili anketin sonuçlarının da hükümete iletildiği kaydediliyor.



8

İddiaya göre, üniversitelerin yüz yüze eğitim için ikinci dönemlerinin uzatılabileceği ve eğitimin 1 Ağustos’a kadar sürebileceğine ilişkin açıklamalar gündemde.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR