10 Nisan Hava Durumu

Meteoroloji'nin uyarısına göre Marmara Bölgesi'nin doğusu, Orta ile Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yağış tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları kuzey, iç ile batı bölgelerde hafta ortasına dek mevsim normalleri altında devam edecek.

10.04.2021-10:47 - (Son Güncelleme: 10.04.2021-10:59) 10 Nisan Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) aracılığıyla yapılan son tahminlere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara Bölgesi'nin doğusu, Orta ile Doğu Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu (Eskişehir dışında), Doğu Anadolu (Malatya dışında) ve Siirt, Adıyaman, G. Antep ile Kilis etrafının yağışlı olması bekleniyor.

MGM'ninn uyarısına göre yağışların genelde yağmur ile sağanak, Doğu Anadolu'da zaman zaman gök gürültülü sağanak ile beraber İç Anadolu, Karadeniz’in iç bölgeleri vle Bilecik ile Bursa etrafında karla karışık yağmur ile kar halinde olması tahmin ediliyor.

SAĞANAK UYARISI

Yağışların yarın öğle saatleri itibariyle Doğu Akdeniz ve Samsun ile Ordu etrafında şiddetli yağmur ile sağanak, İç Anadolu'nun güneyi ve Yozgat ile Kırşehir etrafında yoğun kar halinde olması bekleniyor.

Rüzgarın genelde kuzeyli, güneydoğu bölgelerde güneyli taraflardan hafif, yer yer orta şiddette, İç Ege, İç Anadolu'nun batı bölgesi ve Doğu Anadolu'nun doğu tarafında şiddetli (40-70 km/sa), Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney bölgesinde çok şiddetli ve fırtına (50-90 km/sa) halinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının güney ile doğu bölgelerde 2 - 5 derece düşeceği, kuzeybatı bölgelerde 1 -3 derece yükseleceği, öteki bölgelerde kritik bir farklılık olmayacağı bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal