Tunceli Belediyesi'nin "Dersim" Kararına Fatih Portakal ve Gökhan Özoğuz'dan Tepki Geldi

Tunceli Belediye Meclisi'nin belediye binalarında Dersim ismini kullanma kararı almasının ardından tepkiler dinmiyor. Fatih Portakal ve Gökhan Özoğuz da karara tepkilerini dile getirdi.

23.05.2019-13:54 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-14:10)

Tunceli Belediye Meclisi, belediyede yer alan tabelalarda 'Tunceli' ibaresinin 'Dersim' olarak değiştirilmesine karar verdi.

Kamuoyunda 'Komünist Başkan' olarak bilinen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'na tepki gösteren Fatih Portakal, Twiiter sayfasından yaptığı paylaşımda şu sözleri kullandı:

"Bu mudur? Dersim dense ne olur, Tunceli dense ne olur? Yeni ve gereksiz tartışma konusu daha yaratıldı. Bunca problem arasında başkan Fatih Maçoğlu yeri miydi? Boşa giden enerji!!!."

Söz hususu karara başka bir tepki de şarkıcı Gökhan Özoğuz'dan geldi.

Özoğuz da Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, "Bir değişim varsa bile kanuni olarak meclisden geçip onaylanması lazım. 1935'de yukarıda yazıdaki nedenlerden dolayı değişmiş. Bugün tekrar değişecekse meclis kararı ile kanuni yollardan değişir. Yoksa 1935 Tunceli kabul edilmiştir! Ferdi, duygusal karar almalar kaos yaratır" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal