Zimmetine Para Geçiren İcra Müdürü Yardımcısı: Kumar Alışkanlığım Yüzünden

Zimmetine para geçiren icra müdürü yardımcısının mahkemedeki savunması hayrete düşürdü. Tutuklu sanık Erkan K. ‘Kumar alışkanlığım yüzünden yaptım’ dedi.

07.09.2021-15:46 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-15:46) Zimmetine Para Geçiren İcra Müdürü Yardımcısı: Kumar Alışkanlığım Yüzünden

Eskişehir’de yaşayan ve icra müdür yardımcılığı yapan Erkan K. Eskişehir 7. İcra Müdür Yardımcısı olduğu dönemde zimmetine para geçirmesi nedeniyle tutuklandı. Çıkarıldığı ilk duruşmada olayı itiraf eden Erkan T. Kumar alışkanlığı yüzünden böyle bir şey yaptığını itiraf etti.

 ZİMMETİNE PARA GEÇİRDİĞİ İÇİN 25 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, tutuklu Erkan K. ve Selman T,  İLE 3 tutuksuz sanığın katıldığı duruşmada tarafların avukatları da hazır bulundu. Sanık Erkan K. Hakkındaki suçlamaları kabul etti ve kendisini ‘Kumar hastalığım yüzünden oldu. Borçlanmıştım ve borçlarımı ödemek için bu yola başvurdum. İcra dairesindeki paraları Selman T'nin şirketine gönderiyordum. Selman'a da borcum olduğu için bir kısmını borçtan düşüyorduk, kalan parayı kumarda kullanıyordum’ diyerek savundu.

KUMAR ALIŞKANLIĞIM YÜZÜNDEN TADAVİ GÖRDÜM

Kumar alışkanlığı sebebiyle bir süre tedavi gören Erkan K. Tedaviden ve aldığım ilaçlardan bir gelişme göremediğini iddia ederek tedavisini sonlandırdığını ifade etti. Sanık Erkan K. Savunmasına ‘İlk başlarda 20-30 bin liralık iddia kuponları yapıyordum. Sonra kredi çekip oynamaya başladım. Borçlarım artınca müdürlüğümün kasasından para kullanmaya başladım. Bir kerede 300 bin liralık bahis oynar hale geldim. Sanıklardan O.A'nın bir iddia bayisi var. Oraya da borcum artınca bu yola başvurdum. İcra dosyalarındaki paraları reddiyat yaparak Selman T'nin şirketine aktarıyordum. Selman'ı alacaklı olarak gösteriyordum. Paranın icra müdürlüğünden geldiğini Selman biliyordu. Fakat ona parayı kurtarıp tekrar yerine koyacağımı söylemiştim. Pişmanım’ şeklinde sonlandırdı.

Sanık hakkında dolandırıcılık ile ilgili çeşitli suçlardan 9 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal