Bosna Savaşı’nın Suçlusu Eski Hırvat General Milivoj Petkoviç İşlediği Tüm Suçları Kabul Etti!

Bosna Savaşı’nın suçlularında Eski general Milivoj Petkoviç seneler sonra işlediği suçların hepsini kabul etti.

07.09.2021-15:43 - (Son Güncelleme: 07.09.2021-15:43) Bosna Savaşı’nın Suçlusu Eski Hırvat General Milivoj Petkoviç İşlediği Tüm Suçları Kabul Etti!

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin 20 yıl hapse mahkum ettiği eski Hırvat general Milivoj Petkoviç, erken tahliye talep etti. Petkoviç, mahkeme başkanına kendi el yazısı ile bir mektup gönderip, 30 yıl önce işlediği bütün suçları kabul ettiğini ifade etti.

Savaş ve insanlığa karşı suç sebepleriyle eski Hırvat general Petkoviç’in hükmüne karar veren mahkeme, 2013 senesinde Bosna Savaşı'nda işlediği savaş suçları sebebiyle hapis cezasına çarptırdı.

Bosna Savaşı’nın suçlularından Petkoviç, Lahey şehrinde gerçekleşen 2017 senesindeki duruşma esnasında zehir içerek intihar etmiş olan eski Hırvat general Slobodan Praljak ile mahkemede aynı davada yargılanmıştı.

30 YIL ÖNCE İŞLEDİĞİ BÜTÜN SUÇLARI KABULLENDİ

Petkoviç, mahkeme tarafından verilen cezasının üçte birini Belçika’da bulunan cezaevinde geçirdi. Erken tahliye talebinde bulunan ve sonrasında mahkeme başkanına kendi el yazısıyla yazdığı bir mektup iletti.

Savaş suçlusu eski Hırvat general, 30 yıl kadar önce işlediği bütün suçları kabul ederek pişman olduğunu dile getirdi.

BOŞNAK HALKINA TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ

Petkoviç, yapılan vahşetin her gün gözünün önüne gelerek bu durumla hayatı boyunca yaşamak durumuna olduğunu söyledi. , yakınlarını kaybeden Boşnak halkına taziye mesajı iletti. Eski general Petkoviç, yakınlarını kaybeden bütün Boşnak halkına taziye mesajı gönderdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal