Zelenski'den acı itiraf! İlk defa itiraf etti

Ukrayna'daki savaş son hız sürmeye devam ederken çatışmaların yoğunlaştığı doğu bölgelerinde art arda gelişmeler meydana geliyor. İşte haberin detayları...

01.06.2022-14:26 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-14:54) Zelenski'den acı itiraf! İlk defa itiraf etti

Tüm dünyanın gözü kulağı aylardır Ukrayna'dan gelen haberlerde. Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile 24 Şubat'ta başlayan savaş son dönemde ülkenin doğu bölgelerinde yoğunlaşmış vaziyette. Öte yandan 24 Şubat tarihinde başlayan savaşta ana hedefini ülkenin başkenti Kiev olarak belirleyen Rusya şehri kuşatmış ancak ele geçirememiş, daha sonrasında ise hedefini Donbas olarak belirlemişti. 

Son zamanlarda bölgede inisiyatifin Rus ordusuna geçtiği konuşulmaktadır. Zira Rus güçleri, oldukça önemli sanayi şehirleri Severodonetsk ve Lysychansk'ı kuşatmış durumdadır. 

Kilit şehirler için adeta zamana karşı yarış 

Bu durumda Rusya Severodonetsk ve Lysychansk'ı ele geçirirse, böylece Luhansk bölgesinin tamamının denetimini eline almış olacak. Bundan dolayı Ukrayna güçleri bölgede sözün özü zamana karşı bir yarış içerisindedir.

Zelenski’den acı itiraf geldi 

Söz konusu bölgenin hakimiyeti adına verilen kanlı savaş sürerken Zelenski'den beklenen açıklama geldi. Ukrayna Devlet Başkanı Rus taarruzuna direnen ordunun vermiş olduğu kayıpları aktardı. Bölgede yaşanan durumu 'çok zor' şeklinde tarif eden Zelenski, ordunun her gün 60 ila 100 arasında kayıp verdiğini bildirdi.

Newsmax'e konuşan Ukrayna Devlet Başkanı şu şekilde aktardı; 'Ukrayna'nın doğusundaki durum çok zor. Her gün 60 ila 100 asker kaybediyoruz ve çatışmalarda 500 kadar yaralı veriyoruz.' Zelenski bu açıklama ile birlikte bölgedeki askeri kaybı ilk kez bu kadar net bir şekilde ifade etti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal