Başkan Erdoğan'dan flaş Suriye operasyonu açıklaması: Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Van'da yaptığı konuşmayla ilgili "Kılıçdaroğlu Van'da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor" sözlerini kullandı. Kılıçdaroğlu'na 10 soru yönelten Erdoğan, "Kesin, kati, net cevap bekliyorum" dedi. Yunanistan'la ikili görüşme yapmayacaklarını açıklayan Erdoğan, Suriye operasyonuyla ilgili konuşurken ise "Yeni safhaya geçiyoruz" diyerek ilk kez harekat bölgeleriyle ilgili bilgi verdi.

01.06.2022-14:24 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-14:46) Başkan Erdoğan'dan flaş Suriye operasyonu açıklaması: Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz

Gelen son dakika haber doğrultusunda, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalar yapmak üzere kürsüye çıktı. Konuşmasında "Ana muhalefet nasıl bakıyor? 'Bunlar kaçkın' diyor. 'Bunları buraya alamayız. Bunları geldikleri yere göndereceğiz diyor' ifadelerinde bulunan Başkan Erdoğan, sonrasında 'Bunlar medeni değil, gayri medeni' şeklinde konuşmasını devam ettirdi. 

'Kılıçdaroğlu Van'da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor.'

Başkan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun da Van ziyaretinde yapmış olduğu konuşmasına değinerek Kılıçdaroğlu'na sert bir şekilde yüklendi ve "Kılıçdaroğlu Van'da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor. Bu şehri 2011'deki depremin ardından adeta sıfırdan, yeniden inşa ettiğimizden bile adamın haberi yok" şeklinde konuştu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 10 soru yöneltip "kesin, kati, net cevap beklediğini" belirtti. Yunanistan'a da çok sert tepki gösteren Başkan Erdoğan, Yunanistan'la ikili görüşmeler gerçekleştirmeyeceklerini belirterek, 'Artık bu ülkeyle ikili görüşme yapmayacağız' açıklamasında bulundu.


'Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz'

Başkan Erdoğan Suriye'de Türkiye'nin gerçekleştirmesi bekleyen terör operasyonuyla ilgili ise "Güney sınırlarımızı 30 km. koruma planımızın yeni bir safhasına geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz" açıklamasında bulundu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal