Başkan Erdoğan'ın Suriye'ye operasyon sinyali mesajı sonrası destek mesajları: Türk ordusunun yanına katılacak binlerce savaşçımız var

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’ye yeni bir askeri operasyon sinyali vermesinin sonrasında bölgedeki muhalif gruplardan destek mesajları geldi. Suriye Milli Ordusu, "Türk ordusunun yanına katılacak binlerce savaşçımız var" dedi.

31.05.2022-08:55 - (Son Güncelleme: 31.05.2022-09:22) Başkan Erdoğan'ın Suriye'ye operasyon sinyali mesajı sonrası destek mesajları: Türk ordusunun yanına katılacak binlerce savaşçımız var

Başkan  Erdoğan'ın Suriye'ye yeni bir askeri operasyon başlatma sinyali vermesinin sonrasında bölgedeki muhalif gruplardan Türkiye'ye destek mesajları geldi. Erdoğan'ın harekât açıklamaları sonrasında Suriye'deki muhalif gruplar, İngiliz haber ajansı olan Reuters'a açıklamalarda bulundu.

Muhalif grupların temsilcileri Türkiye'nin askeri operasyonuna katılmaya hazır olduklarını söyledi. Suriye Milli Ordusu'ndan (SMO) Yüzbaşı Abdülselam Abdülrezak, bölgedeki birliklere talimat verildiğini açıkladı. Türkiye'nin yardımına katılacak binlerce askerimiz var diyen Yüzbaşı Abdülrezak, 'Hazır olmamız bir ya da iki gün sürer. Türk ordusunun yanına katılacak binlerce savaşçımız var' ifadesinde bulundu. 


2 hedef var

Suriye Milli Ordusu'ndan yetkililer bu operasyonun iki bölgeyi radara alacağını vurguladı. Reuters, yetkililerin açıklamalarını paylaşarak, 'Türkiye'nin iki hedefi var, Tel Rıfat ve Ayn el-Arab. Bu bölgelerin alınması Cerablus ve Tel Abyad'a bağlantı sağlar" yorumunu yaptı.'dedi ve sözlerine şu şekilde devam etti, 'Suriyeli muhaliflerden üst düzey bir isim ise, Ankara'nın gerçekleştireceği askeri operasyonun ne zaman başlayacağının henüz belli olmadığını fakat Türk yetkililerle temas içerisinde olduklarını söyleyerek, "İkinci bir emre kadar operasyon ertelenebilir' açıklamasında bulundu.

Başkan Erdoğan, geçtiğimiz hafta Türkiye'nin güney sınırı boyunca 30 km derinliğinde bu bölgelerde "terörist tehditler" olarak isimlendirdiği gruplarla savaşmak için güvenli bölgeler oluşturmak üzere yeni askeri harekât düzenleyeceğini dile getirmişti. Türkiye 2016'dan bu yana Suriye'nin kuzey ve kuzeybatısına yönelik 4 sınır ötesi harekât gerçekleştirdi. 900 kilometrelik sınırın yarısında kontrolü sağladı.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal