Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit sayısı yükseldi! Bakanlık açıklamada bulundu!

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 27 Mayıs günü teröristlerin hain saldırısı sonucu iki asker şehit olmuştu. Şehitlerin sayısı artmaya devam ediyor. Bakanlık konuyla ilişkin açıklamada bulundu.

30.05.2022-12:23 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-13:42) Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit sayısı yükseldi! Bakanlık açıklamada bulundu!

IRAK'ın kuzeyinde gerçekleşen Pençe-Kilit operasyon bölgesinde 27 Mayıs günü teröristlerin hain saldırısı sonucu iki asker şehit olmuştu. Hain saldırıda hastaneye yaralı olarak kaldırılan Muhammed Serttaş, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bakanlık acı haber sonrası açıklamada bulundu

Bakanlık tarafından bu sabah açıklama yapıldı. Yapılan açılamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

Bakanlık acı haber sonrası açıklamada bulundu

Bakanlıktan ikinci açıklama geldi

İlk yapılan açıklamanın ardından Bakanlık iki açıklamada bulundu. Yeni açıklamada ise, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 29 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. İslam Sancak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan ikinci açıklama geldi

"İlçemizin yiğit evladı"

Kuzey Irak'ta gerçekleşen Pençe-Kilit Operasyonu'nda  hain terörist saldırısı sonucu yaralanan Samsun Tekkeköy nüfusuna kayıtlı P. Uzm. Çvş. İslam Sancak, şehit oldu. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, şehit haberiyle yıkıldıklarını ve büyük üzüntü içerisinde olduklarını dile getirerek, “Kuzey Irak’ta yürütülen operasyonda ilçemizin yiğit evladı Erenköy Mahallemiz sakinlerinden P. Uzm. Çvş. İslam Sancak şehit olmuştur. Şehidimizin cenazesi bugün Erenköy Merkez Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedilecektir” ifadelerine yer verdi.

Bu yaz evlenecekti

Şehit İslam Sancak'ın bir yıl önce nişanlandığı ve bu yaz evlenmeyi planladığı öğrenildi. Şehidin cenazesi Samsun-Çarşamba Havalimanı’na getirildikten sonra ikindi namazını müteakip Erenköy Aile Mezarlığı'na defnedilecek. 

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal