Yurt Genelinde Normale Dönüş Çalışmaları 4 Aşamada Gerçekleşecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısında verdiği talimatının ardından yurt genelinde normale dönüş süreci başlatıldı. 4 aşamadan meydana gelen söz konusu normalleşme planı, ramazan bayramı ile başlayacak, gelecek yılın başında aşının bulunması ile sona erecek.

29.04.2020-12:41 - (Son Güncelleme: 29.04.2020-12:42) Yurt Genelinde Normale Dönüş Çalışmaları 4 Aşamada Gerçekleşecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısında verdiği talimatının ardından yurt genelinde normale dönüş süreci başlatıldı. 4 aşamadan meydana gelen söz konusu normalleşme planı, ramazan bayramı ile başlayacak, gelecek yılın başında aşının bulunması ile sona erecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu çalışmayı biraz daha olgunlaştırdıktan sonra ve hafta içindeki gelişmeleri takip ettikten sonra normalleşme takvimini milletimizle paylaşacağız." ifadesini kullandı.

SÜRECİN KOORDİNASYONUNU FUAT OKTAY YÜRÜTECEK
Sürecin koordinasyonu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yürütülüyor. Başta sağlık, eğitim, ulaşım ve turizm olmak kapsamlı yol haritaları belirlenecek. Bakanlıklar çalışmalarını tamamlayınca Oktay'a sunacak.

4 AŞAMALI TAKVİM
Çalışmalar için taslak bir takvim belirlendi. Takvim, 4 aşama olarak planlandı. Süreç, koronavirüs aşısının bulunması ile sona erecek.
İLK AŞAMA
Bu doğrultuda çıkartılan takvime göre mayıs, hazırlık ayı olarak belirlendi Ramazan bayramına kadar hazırlıklar sona ermiş olacak.

İKİNCİ AŞAMA
Sonrasında normalleşme sürecinin ikinci aşamasında halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde, bazı önlemler ve gevşemeler gerçekleşecek. Ulaşım ve turizm alanları başta olmak üzere yeni adımlar atılması öngörülüyor. Yaz boyunca bu ilk süreç sürecek.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA
Salgın sürecinde olumlu bir seyir söz konusu olursa eylül ayından itibaren de üçüncü aşamaya geçilecek. Eğitim başta olmak üzere birçok alanda yeni düzenlemeler uygulamaya konulacak. İkinci ve üçüncü kısımlarda salgının büyük ölçüde baskılanması ve coronavirüs aşısının bulunması amaçlanacak.

DÖRDÜNCÜ AŞAMA
2021'in başlangıcında itibaren de dördüncü ve son aşama devrede olacak. Bu dönemde salgın tam anlamıyla sona erdirildiğinde hayat normale dönecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal