Yunanistan'ı sarsan deprem: Mora Yarımadası 5,8 büyüklüğünde sallandı!

Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nın batısında, beklenmedik bir anda korku dolu anlar yaşandı. Atina Jeodinamik Enstitüsü'nün verilerine göre, bölgede 5,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının, yerin 18 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirlendi.

29.03.2024-11:44 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-14:39) Yunanistan'ı sarsan deprem: Mora Yarımadası 5,8 büyüklüğünde sallandı!

Yerel saatle 09.12'de kaydedilen deprem, bölge halkında endişe ve panik yaratırken, şiddetiyle birçok kişiyi evlerinden dışarı çıkardı. Ancak şu ana kadar yapılan açıklamalara göre, sarsıntının ardından herhangi bir hasar bildirimi yapılmadı. Depremin yarattığı kısa süreli paniğe rağmen, Yunanistan ve çevre ülkelerde yaşayan vatandaşlar, güvenli bölgelere tahliye edilmek için acil bir ihtiyaç olmadığı konusunda yetkililerin açıklamalarını takip ediyor.


Vatandaşlar tedbirli olma konusunda uyarıldı

Bölgedeki yerel makamlar ve bilim insanları, depremin etkilerini yakından izlemeye devam ederken, herhangi bir acil durumun oluşması halinde halka anında müdahale edilmesi için hazırlıklarını sürdürüyor. Yunanistan'daki bu son deprem, bölgedeki doğal afet risklerinin önemini bir kez daha hatırlatırken, vatandaşlar ve yetkililer, olası afetlere karşı sürekli olarak hazırlıklı olma gerekliliğini vurguluyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal