Yunan Polisinin Göz Yaşartıcı Bomba Stokları Bitiyor

Avrupa'ya geçmek isteyen mültecilere yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz ve kimyasal kullanan Yunan polisinin, stoklarının tükenme noktasına geldiği belirtildi.

06.03.2020-09:53 - (Son Güncelleme: 06.03.2020-09:50) Yunan Polisinin Göz Yaşartıcı Bomba Stokları Bitiyor

Türkiye, İdlib'de askerlerimize yapılan alçak saldırı sonrası, Avrupa’dan yeterli destek görülmediği gerekçesiyle düzensiz göçmenlere sınır kapılarını açtı.

Bu haberi duyan göçmenler Edirne'ye akın akın giderek, Yunanistan üzerinden Avrupa'ya geçmeye çalışıyor.

Kendilerine yeni bir yaşam bulma arayışındaki göçmenlere göz yaşartıcı gaz ve kimyasal madde ile saldıran Yunan polisi, zaman zaman plastik mermi hatta gerçek mermiyle düzensiz göçmenleri engellemeye çalışıyor. Yunan polisinin sert müdahaleleri neticesinde ise 1 göçmen yaşamını yitirmiş, 5'i yaralanmıştı.

Yunan basınındaki haberlerde ise Yunan Polis Teşkilatı'nın, sınırlara gelen Avrupa'ya gitmeye çalışan düzensiz göçmenleri kendi sınırlarından geçmelerini engellemek için yapılan operasyonlar sebebiyle gaz bombası ve kimyasal stoklarında büyük eksiklikler meydana geldiği açıklandı.

Haberlerde, hükümetin yeni kimyasal ve gaz bombası tedariki için düğmeye bastığı da ifade edildi.

GAZ BOMBASI VE KİMYASAL MADDE İHTİYACI ARTIYORMUŞ

Gaz bombası ve kimyasal madde ihtiyacının arttığının altı çizilen haberlerde, düzensiz göçmenlere karşı yapılan operasyonlarda her gün ortalama 700 ila 1000 adet göz yaşartıcı gaz bombası kullandığı bilgisine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal