Yunan Medyasında ZAHA Korkusu

Türk Deniz Kuvvetleri'nin yerli ve milli amfibi hücum aracı ZAHA, Yunan basınında kendine geniş yer buldu ve bu araçların Yunan sahillerine çıkarma yapabilmek için kullanılabileceği ifade edildi.

14.10.2020-13:45 - (Son Güncelleme: 14.10.2020-13:55) Yunan Medyasında ZAHA Korkusu

Geçtiğimiz ay kendini düzeltme testleri başarıyla tamamlanan yerli ve milli zırhlı amfibi hücum aracımız ZAHA, Yunananistan’da korku yarattı. Yunan medyasında haberlere konu olan ZAHA’nın Yunan sahillerine çıkarma yapmak için kullanılabileceği ifade edildi.

YUNANLILAR TÜRK KORKUSU İÇİNDE

Bu araçların hem denizde ve hem de karada karada Türkiye'ye avantaj sağlayacağını belirten Yunan medyası, Türkiye'nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu'ya yerleştirmek üzere 27 ZAHA aracının sipariş edildiğini de yazdı.

Star’ın aktardığına göre ZAHA’nın teknik özelliklerinden bahseden Yunan medyası, Türkiye'nin bu araçları Yunan sahillerine çıkarma yapmak için kullanacağını iddia etti.

ZAHA AMFİBİ ARACININ ÖZELLİKLERİ

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın harekat konsepti ve ihtiyaçları göz önüne alınarak FNSS tarafından tasarlanan ZAHA, bir amfibi çıkarma operasyonu esnasında gemi ile sahil arasındaki mesafeyi en hızlı şekilde alma kabiliyetine sahip.

Suda direnci azaltmaya yönelik gövde tasarımı ve güçlü su jetleri, ZAHA’ya, denizde 7 knot, karada ise 70 km/s azami sürat ile yüksek bir hareket kabiliyeti kazandırıyor.

Yüzde 60 dik eğim tırmanabilen, yüzde 40 yan eğimde tutunabilen ZAHA, 90 santimetrelik dik engelleri ve 2 metre hendekleri de kolaylıkla geçebiliyor. ZAHA, 12.7 mm MT ve 40 mm Otomatik Bomba Atar barındıran uzaktan komutalı kulesi ile yüksek ateş gücüne sahip.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal