Yunan Basınının Ayasofya Endişesi

Yunan gazetesi Kathimerini, ABD’li yetkililerin Ayasofya’yla ilgili duydukları endişeleri Türk makamlarına ilettiği haberini verdi.

11.06.2020-10:06 - (Son Güncelleme: 11.06.2020-10:04) Yunan Basınının Ayasofya Endişesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayasofya, cami olarak turistler tarafından ziyaret edilebilir, Sultanahmet'te olduğu gibi. Ayasofya'da namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur. Buna aziz milletimiz karar verir" sözlerini kullandı.

ATİNA'YA TEPKİ: "HAYIRDIR SİZ TÜRKİYE'Yİ Mİ İDARE EDİYORSUNUZ?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında ise Yunanistan’ın sözlerine, "Şimdi de yeni bir şey başladı. 'Sakın ha Ayasofya’yı camiye çevirmeyin.' Hayırdır ya siz Türkiye’yi mi idare ediyorsunuz?” şeklinde tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun yanında, Ayasofya hususunda Danıştay’ın kararını beklediklerini dile getirdi.

ABD ÜZERİNDEN MESAJ: AYASOFYA MÜZE OLARAK KALSIN

Kathimerini gazetesi, "ABD, Türkiye'yi Ayasofya'ya saygı duymaya çağırdı" başlığıyla okurlarına duyurduğu haberinde, ABD'li yetkililerin Türk makamlara konuya ilişkin görüşlerini aktardığını yazdı.

Haberde, bahsi geçen yetkililerin Ayasofya'nın "dini tarihine saygı gösterecek biçimde korunması gerektiğini" Türk mevkidaşlarına ilettiği ifade edildi.

"ERDOĞAN, CAMİYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİNİ DEFALARCA DİLE GETİRDİ"

Haberde aynı zamanda, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer üst düzey Türk yetkililer, halen müze olan 6. yüzyıl anıtının camiye dönüştürülmesi gerektiği görüşünü defalarca dile getirdiler" sözleri kullanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal