Karamollaoğlu'ndan Ayasofya Kararına Destek!

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, son günlerin gündem konusu olan Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarına dahil oldu. Karamollaoğlu, "Ayasofya'nın ibadete açılmasının doğru olacağı kanaatindeyiz." dedi.

10.06.2020-18:06 - (Son Güncelleme: 10.06.2020-18:00) Karamollaoğlu'ndan Ayasofya Kararına Destek!

Son günlerin en çok tartışılan konularından biri Ayasofya'nın ibadete tekrar açılması oldu. Ülkenin büyük bir kısmı bu yönde alınacak olan karara destek verirken, malum kişiler Ayasofya'nın dünya mirası olduğunu ve müze olarak kalmasını istediklerini söylüyor.

Son olarak hükümeti eleştiren isimler arasında yer alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da tartışmalara dahil oldu. 

"BİZE EMANET OLARAK GÖRMEK MECBURİYETİNDEYİZ"

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu, "Biz bunu tarihi bir, bize emanet olarak görmek mecburiyetindeyiz. Tabii bazılarının çıkıp 'Yok müze mi olacak, yok efendim cuma günü Müslümanlar namaz kılsınlar, pazar günü de Hristiyanlar....' Böyle saçmalıklara itibar edilmez. Burası ibadete açılıyorsa açılması icap eder, konuşulması değil, yıllardır konuşuyoruz. Yeri geldiği zaman bunu gündeme getirip konuşulanlar ağır kelimelerle itham ediliyor, yeri geldiği zaman da başka konular konuşulmasın diye Ayasofya gündemde tutuluyor. Ayasofya'nın ibadete açılması milletin arzusudur. Fatih Sultan Mehmet Han'ın da vasiyetini yerine getirecek bir tarzda ibadete açılmasının doğru olduğu kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal