Yüksek Kredi Notumu Nasıl Korurum?

Kredi notu nasıl yükselir? Kredi notu nasıl düzeltilir? Kredi notunu etkileyen faktörler? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

17.05.2018-17:26 - (Son Güncelleme: 17.05.2018-17:22) Yüksek Kredi Notumu Nasıl Korurum?

Tüketiciler olarak kredi kartı kullanımı ve kredi kullanımı ile ilgili olarak, finansal kurumlarca yapılan araştırma ve çalışmalar ölçüsünde, işlemlerinizin zamanında, düzenli ve miktarına uygun kredi notu verilmektedir. Borcunu gününde yatıran, sadık her birey ya da düzensiz ve zamanında yatırılmayan borçlu kişiler için kredi ve kredi kartı kullanımında, farklı analizler sonucu yüksek ya da düşük not alır. Eğer kredi notu yüksekse kişiler bunu nasıl koruyabilir? Kredi notunun düşmemesi için ne yapmalıdır? Belli yasal durumlar çerçevesinde yeni kredi ihtiyacınız için bankalara başvurduğunuz anda, kredi notunuz dikkate alınır ve krediniz için onay verilir ya da verilmez. Gelirinize endeksli olan kredi kullanımı da bu noktada çok önemli bir konu arz eder.

Kredi Notu Yüksekse Ne Yapılmalıdır?

Bankalarla olan ilişkilerinizi düzenli bir şekilde devam ettirmeniz, size fayda sağlayacaktır. Düzen ve zamanında yapılan borç ödeme işlemleri, tamamen kredi notunu etkileyen faktörler arasındadır. Bu durumda bir şey yapmanıza gerek yok ve sadece düzeni sürdürmeniz yeterli olacaktır. Kredi notunuz düşmeyeceği gibi size artı puan getirecektir. Bankalarla olan düzenli ilişki sayesinde kredi notuna bakılmaksızın, kredi isteğiniz, gelir durumunuza göre zaten onay verilecektir.

Kredi Notunu Düşüren Faktörler

Ödemelerin düzenli devam ettiği bir dönemden, gecikmelerin başladığı dönem arasında belirgin farklar olacaktır. 1-2 aylık gecikme bile kredi notunuzu hızla düşürebilir. Bu kısa süreyi hızla telafi edebilmek için 4 ve 56 ay boyunca düzenli ödemelerinizi gerçekleştirirseniz, kredi notunuz eskisi gibi istenilen seviyeye ulaşacaktır.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal